Coada de la buletine, o problemă cu soluţia în vânt

Imagini dezolante întâlnesc timişorenii, în fiecare dimineaţă când trec prin zona centrală a oraşului unde zeci de persoane stau la coadă pentru a-şi schimba cărţile de identitate.

Serviciul de evidenţă a populaţiei este luat cu aslat încă de la ora 5 a dimineţii, când persoanele care au treabă acolo încep să formeze coada. Miza o reprezintă pentru prinderea unui număr de ordine, la ora 8, când se deschis uşile. După ce obţin această garanţie, începe să „se aerisească” în zonă.

CITEŞTE ŞI: Se deschide cel mai mare Aqua Park din vestul ţării

Aglomeraţia, în funcţie de sezon

buletine1Există perioade din an foarte aglomerate. Vorbim de primăvară când se fac înscrieri la grădiniţe şi şcoli, iar părinţii îşi schimbă buletinele ori fac vize de flotant pe adresele care le convin, pentru a-şi înscrie copiii la unităţile de învăţământ dorite.

Urmează perioada de vară, când bănăţenii plecaţi în străinătate vin în concedii, timp în care îşi rezolvă şi problemele legate de acte. Urmează studenţii care doresc tot o viză de flotant, după ce îşi găsesc chirii în Timişoara. De asemenea, din când în când, mai există şi perioada alegerilor.

„Sunt şi cazuri în care unele persoane nu reuşesc să îşi rezolve problema în ziua respectivă, dar există şi situaţii când eliberăm mai multe bilete de numere cu ordine, decât am avut programat. Într-o zi cu program lung, până la ora 18,30 reuşim să rezolvăm dosarele a circa 400 de persoane. În alte zile, media este de 150-200.

Este o muncă gea. Dacă avem într-o zi 500 de persoane este foarte greu să facem faţă. Avem şase ghişee care funcţionează, plus cel pentru înscrierile online, şi acestea din urmă fiind foarte solicitate”, spune Constanţa Ţecu, şefa serviciului.

Nu puţini sunt timişorenii care se amuză pe baza acestei cozi, fiind deja una tradiţională în oraş. Oamenii îşi aduc aminte de vremea comunismului. Lăsând gluma la o parte, sunt însă persoane care încep serviciul la ora 9 ori s-au învoit până la acea oră, doar pentru a obţine un număr de ordine.

„Ar fi bine să nu se mai strângă atât de dimineaţă. Dacă ajung de la ora 8 e foarte bine. Dacă vin pe parcursul zilei, în timpul programului, este şi mai bine”, spune Constanţa Ţecu.

Problema cozii de la buletine este, din păcate, una constantă şi nu pare să îşi găseacă prea curând soluţia…


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns