CNAS a lansat o nouă ediție a „Ghidului asiguratului”

CNAS a lansat o nouă ediție a „Ghidului asiguratului”

CNAS a lansat o nouă ediție a „Ghidului asiguratului”

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a lansat a doua ediție a Ghidului asiguratului, care are ca scop creșterea gradului de cunoaștere a serviciilor oferite în cadrul sistemului de asigurări de sănătate și a modului de funcționare a acestui sistem.

Ghidul cuprinde informaţii despre calitatea de asigurat, pachetele de servicii medicale, modalităţile de accesare a serviciilor pe fiecare domeniu de asistenţă medicală, precum și drepturile şi obligaţiile asiguratului, conform reglementărilor în vigoare la ora actuală.

Ghidul se adresează atât persoanelor asigurate, cât şi celor neasigurate, care pot afla care sunt serviciile medicale la care au dreptul şi care este modalitatea de accesare a acestora.

CITEȘTE ȘI: Un grup de medici dintr-un spital din Timișoara își acuză șeful că și-a ajutat tatăl, coleg cu ei, să fie plătit timp de doi ani fără să lucreze

Actuala ediție a Ghidului asiguratului era necesară, la peste doi ani de la apariția primei ediții, în condițiile în care în acest răstimp pachetele de servicii pentru persoanele asigurate și neasigurate s-au lărgit considerabil

„Informarea corectă, completă și accesibilă a persoanelor asigurate este o condiție fundamentală pentru buna funcționare a oricărui sistem de sănătate.

Ghidul asiguratului este un instrument menit să sintetizeze, într-un mod ușor de înțeles, principalele prevederi ale vastei legislații din domeniu, care inevitabil este scrisă într-un limbaj al terminologiei de specialitate, medicală și juridică. Iar a fi asigurat îţi dă drepturi, dar îţi dă şi obligaţii.

Dreptul la serviciul medical înseamnă şi obligaţia de a avea grijă de propria sănătate nu doar când te simți bolnav, de a trece pe la medicul tău de familie în scop preventiv ”, a declarat Valeria Herdea, preşedintele CNAS.

A doua ediție a Ghidului asiguratului este postată pe site-ul CNAS, www.cnas.ro, pe paginile de Internet ale caselor de asigurări de sănătate din teritoriu. Linkul direct către ghid este: https://cnas.ro/ghidul-asiguratului/ .


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *