Clujul și Craiova au câte două echipe în prima ligă, iar Timișoara se bucură că a picat Dinamo!

Clujul și Craiova au câte două echipe în prima ligă, iar Timișoara se bucură că a picat Dinamo!

E mare bucurie în Timișoara. Suporterii poliști sunt satisfăcuți că a picat Dinamo, considerat dușmanul de moarte al echipei alb-violete. Vorbim, de fapt, mai mult de un mit, generat de o întâmplare de acum 35 de ani, pentru că în ultima vreme Poli și Dinamo nu s-au prea confruntat la fotbal, ambele trecând prin perioade extrem de proaste.

Dinamo nu mai speria de mult pe nimeni, nu a mai luat un titlu de 15 ani, în timp ce Poli juca meciuri cu.. Comuna Recea sau ACS Șirineasa, așa că a mai invoca această rivalitate zisă istorică e ceva mult forțat.

Din păcate, însă, Timișoara avea acum nevoie de existența acestei adversități, pentru că singurul lucru care ne-a mai rămas este consolarea. A picat Dinamo, a murit, așadar, și capra vecinului, pentru că a noastră era îngropată de multă vreme. Doar cu asta se mai pot hrăni suporterii care conștientizează în ce hal a ajuns fotbalul și chiar o parte a sportului în Timișoara.

Asta, dacă nu te numești Dominic Fritz, care își face imagine cu performanțe la nivel de juniori, unde nu are nici un merit. Primarul s-a lăudat, duminică, pe Facebook, cu performanța juniorilor 1 de la SCM Politehnica Timișoara, campioni naționali la handbal, lansând ideea că el este artizanul câștigării titlului: ”Strategia noastră de a investi într-o pepinieră proprie de jucători locali dă roade. Handbalul timișorean are viitor”.

Despre ce viitor vorbește Dominic Fritz, când acești tineri termină junioratul și se văd nevoți să plece la alte echipe, pentru că în Timișoara nu au unde juca la un nivel decent? Cum sprijină primarul handbalul, când echipa de juniori 2 a celui mai important club din oraş se deplasa la Craiova sau la Târgu-Jiu și intra din microbuz direct în sală, ca să facă economie cu cazarea?

Cum poți să mai vorbești de o strategie a primăriei, când orașe mai mici decât Timișoara, precum Târgu-Jiu, Bistrița, Baia Mare, Oradea sau Râmnicu-Vălcea au săli de sport de-ți pică ochii? Ca să nu mai aducem în discuție Clujul, care, iată, are acum două echipe de fotbal în prima ligă (şi o sală polivalentă ca-n Vest), la fel precum Craiova.

Ce are Timișoara? Doar satisfacția că a picat Dinamo, e singurul lucru pentru care mai poate respira puțin suflarea fotbalistică. Cum de nu a postat Dominic Fritz ca să-și aloce și meritele retrogradării clubului din Ștefan cel Mare?

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Clujul și Craiova au câte două echipe în prima ligă, iar Timișoara se bucură că a picat Dinamo!

  1. Draga autorule, apucate de gatit sau pescuit, ca de fotbal esti complect strain! Rivalitatea la adresa lui dinamo nu se leaga doar de acel episod de acum 35 de ani, au mai fost zeci de confruntari de atunci ,sa amintim de acel 2-3 cu fratii Burluiu ,(4 cartonase rosii incasate de Poli) meci din Noiembrie 2002. Dar tu nu ai de unde sa stii lucrurile astea! Iar daca cautati doar un motiv de a lovii in Administratia Fritz cautati alte subiecte ca sant o gramada.

  2. SINGURUL lucru BUN petrecut in fotbalul romanesc dupa 89 ESTE RETROGRADREA LUI dinamo bucuresti, echipa cu putoare de cizme KGB iste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *