Clinica de balneologie va fi reabilitată cu bani europeni

Cererea de finanțare cu titlul „Extindere, reabilitare, modernizare și echipare a ambulatoriului de specialitate al Clinicii de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Timișoara din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență, prin demolare parțială și extindere orizontală și verticală”, depusă în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 8-Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale, va fi supusă aprobării consilierilor locali.

CITEȘTE ȘI: Drum mai rapid spre litoralul grecesc, pentru timișoreni

De asemenea, aceștia vor aproba valoarea totală a proiectului, în cuantum de 23.716.126,88 lei (inclusiv TVA), din care valoarea totală eligibilă de 10.699.298,30 lei şi valoarea totală neeligibilă de 13.016.828,58 lei. Contribuția de doi la sută din valoarea eligibilă a proiectului, de 213.985,97 lei, va fi achitată de la bugetul local.

CITEȘTE ȘI: Focuri de armă, marinari turci împuşcaţi şi o navă scufundată. Operaţiune spectaculoasă pe Marea Neagră, zona Costineşti

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, prin reabilitarea, modernizarea și extinderea infrastructurii ambulatoriului de recuperare fizică și balneologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara și dotarea cu echipamente medicale specifice.

CITEȘTE ȘI: Cinci români au fost condamnați după ce au violat o tânără în grup, în Marea Britanie

Implementarea proiectului va duce la atingerea următoarelor obiective specifice: reabilitarea, modernizarea și extinderea infrastructurii ambulatoriului de recuperare fizică și balneologie; dotarea ambulatoriului cu aparatură medicală de specialitate; reorganizarea ambulatoriului spitalului conform normelor în vigoare elaborate de Ministerul Sănătății; ameliorarea siguranței mediului în ambulatoriu prin realizarea circuitelor funcționale, în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare; creșterea calității serviciilor medicale oferite în regim ambulator.

CITEȘTE ȘI. Românii din străinătate vor putea transfera bani în România fără comision, anunță Teodorovici/ Video

Rezultatele așteptate în urma implementării proiectului sunt: infrastructura ambulatoriului de recuperare fizică și balneologie reabilitată, modernizată și extinsă; ambulatoriul dotat cu aparatură și mobilier specific; ambulatoriul reorganizat din punct de vedere funcțional; creșterea cu 35 la sută față de anul 2017 a numărului de pacienți care se prezintă în regim ambulator; scăderea timpului de diagnostic și tratament pentru pacienții care se prezintă în regim ambulator.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.