Claudiu Buciu: „Am promis! Am reușit: Lugojul va avea un spital nou după 111 ani! S-a aprobat finanțarea”

Fostul primar al Lugojului contestă din nou ordinul de demitere din funcție

Primarul municipiului Lugoj, Claudiu Buciu, și-a manifestat bucuria imediat după ce ministrul Alexandru Rafila a anunțat că 27 de spitale sau secții noi vor fi construite prin PNRR, printre acestea numărându-se Institutul Regional de Oncologie Timișoara și Spitalul Municipal ”Dr. Teodor Andrei” Lugoj.

„Am promis! Am reușit: Lugojul va avea un spital nou după 111 ani! S-a aprobat finanțarea

Mulțumim Europa! Mulțumim România! Este atât de frumos să faci parte din Europa, o familie în care munca, corectitudinea, speranța și credința nu lasă pe nimeni nerăsplătit!

A devenit aproape incredibil că poți face bine comunității tale mergând pe drumul corect al muncii, al dăruirii, al sârguinței și al dragostei necondiționate față de semenii tăi. Dar iată că se poate. Aceasta este Europa care ajută, vindecă și unește popoare, țări, oameni, dând consistență solidarității și principiilor ce stau la baza democrației. Aceasta este România Românilor care pot, cred și își asumă modernizarea României.

Am plecat la un drum în care ni s-a spus mereu că suntem prea mici, că nu ne susține nimeni, că sunt alții mai buni mai mari sau foarte influenți. Am mers mai departe cu încredere.

România are nevoie de un sistem sanitar modern în fiecare colț al ei, iar bucuria noastră nu poate fi decât una rezervată, neputând face abstracție de nevoile tuturor Românilor. Însă noi am făcut un pas, un pas enorm pentru comunitatea noastră și, în același timp, un pas mic pentru România. Un pas mic care, prin puterea exemplului, poate deveni extrem de important pentru fiecare colț de Românie.

Așa cum, pentru noi, pașii făcuți de alte comunități, au fost exemplele care ne-au dat puterea de a crede că putem și noi să reușim. Mulțumim Oradiei, Clujului, Sibiului, Buzăului, Blajului, Reșiței sau Hunedoarei pentru faptul că sunt exemple de urmat, exemple vii, reale, în care poți vedea de ceva timp, aici, acasă, frumusețea dezvăluită a Europei. A faptului că poți fi util comunității în care trăiești, muncind și mergând pe drumul corect.

Am făcut tot ce a ținut de noi. Am crezut în fiecare clipă că putem reuși și că totul ține doar de noi, de cât de mult ne dorim să facem bine locului în care ne-am născut, în care trăim și în care vor trăi copii copiilor noștri.

Munca, cunoașterea și credința nețărmurită că pentru binele comunității nu există niciun efort prea mare, au învins. Am avut alături oameni competenți și de bună credință. Am beneficiat de suportul profesionist al instituțiilor care au avizat proiectul (trei faze de proiectare / avizare în decurs de doi ani) și al unor oameni minunați din slujba Statului Român – pentru că da, există și oameni buni, competenți și care doresc binele comunităților noastre.

Am beneficiat de regulile clare, echilibrate și nediscriminatorii stabilite prin Ghidul de finanțare, astfel încât țintele PNRR să fie atinse în totalitate – rodul muncii specialiștilor din Ministerul Sănătății. Le mulțumim tuturor. Din păcate politicienii locali n-au pus umărul, rămânând în întunericul neîncrederii și al orgoliilor personale, pe care noi le-am ignorat. Din fericire, unii politicieni de la nivel național sau european și-au înțeles și asumat corect rolul de ales în interesul României și al fiecărei părți din ea. Le mulțumim și acestora.

Spitalul din Lugoj a fost inaugurat în 4 noiembrie 1911. Și iată că, după mai bine de 111 ani, după mulți ani de uitare, spitalul va renaște.

Proiectul prevede păstrarea și renovarea integrală a corpului principal, pentru că nu putem uita trecutul, dar și construcția unui corp nou, de la zero, pentru că adaptarea la nevoile prezentului, la progresul tehnologic actual este o necesitate care nu mai putea fi ignorată. Clădirile vor fi eficiente energetic, îndeplinind standardul NZEB+. Dotările vor fi de ultimă oră în domeniul tehnologiilor medicale. Lucrările trebuie finalizate până la sfârșitul anului 2026, dată până la care spitalul trebuie să fie integral dotat și mobilat, respectiv pus în funcțiune.

La sfârșitul anului trecut a fost emisă autorizația de construire, urmând ca procedurile de achiziție pentru proiectarea și execuția lucrărilor să fie lansate la sfârșitul acestei luni.

Lugojul are nevoie de Lugojeni, iar pentru asta, trebuie să le asigurăm condiții de viață normale. Lugojul s-a depopulat masiv în ultimii 30 de ani. Și din cauza faptului că infrastructura sanitară lasă de dorit.

Le mulțumim tuturor celor care ne-au format astfel încât interesul public să fie calea noastră întru un Lugoj în care ne dorim cu bucurie și bună înțelegere să trăim! Ne dorim ca urmașii noștri să privească, la rândul lor, cu mândrie, la normalitatea pe care noi am încercat să le-o oferim și să contribuie pe mai departe la clădirea permanentă a unei comunități durabile.

Ținem să mulțumim în mod special Lugojenilor care ne-au acordat încrederea, reușind astfel să ducem acest proiect până în acest punct esențial.

Urmează partea cea mai grea: implementarea proiectului. Suntem încrezători că vom duce totul la bun sfârșit. În aceeași echipă, cu aceiași oameni care cred în binele comunității noastre!

Valoarea totală a proiectului este de 151.192.732,38 EURO inclusiv TVA. Din această valoare, 95% va fi asigurată prin PNRR, iar 5% va fi asigurată de către Municipiul Lugoj. Valoarea TVA va fi suportată integral prin bugetul de stat”, a ascris Claudiu Buciu pe Facebook.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *