CJT primește propuneri pentru strategia de dezvoltare a Timișului

contrib

CJ Timiș consultă comunitatea locală și mediul de afaceri în demersul său de a îmbunătăți calitatea vieții și atractivitatea județului. Instituția elaborează în această perioadă „Strategia de dezvoltare economică și socială a județului Timiș 2021-2027”, prin care se stabilesc direcțiile clare de acțiune pe care va trebui să se concentreze dezvoltarea județului în următorii șapte ani.

În contextul în care o strategie de dezvoltare trebuie să răspundă la nevoile locale de dezvoltare prin colaborarea și implicarea comunității, instituția invită timișenii și mediul de afaceri să contribuie efectiv la realizarea acesteia, prin completarea unor chestionare specifice până pe 20 mai 2021.

Chestionarele pot fi accesate pe site-ul Consiliului Județean Timiș și pe pagina de Facebook a Consiliului Județean, sau accesând direct următoarele link-uri: populație https://www.surveymonkey.com/r/QRZSQZY; mediul de afaceri https://forms.gle/7iSLRr7gb824HFjA8.

Consultarea publică va contribui la o mai bună înțelegere a contextului actual al județului, va contura o imagine de ansamblu reală a dinamicii din județul Timiș și va identifica provocările de dezvoltare relevante și actuale. Chestionarele sunt complet anonimizate și protejează identitatea respondenților.

„Punem preț pe feedback-ul timișenilor și al comunității de afaceri. Strategia de dezvoltare economică îi are ca beneficiari finali și este o absolută normalitate și necesitate a-i consulta în elaborarea documentului. Îi încurajăm să acceseze chestionarele cu încredere, să ne spună cum percep ei prezentul și viitorul județului”, subliniază președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Strategia este realizată în cadrul proiectului „Implementarea cadrului instituțional de dezvoltare strategică la nivelul județului Timiș”. Finanțarea este asigurată prin fonduri europene, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, Axa prioritară 2 – Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente. Obiectivul general vizează creșterea capacității de planificare strategică și de fundamentare a deciziilor de dezvoltare economico-socială și de mediu a județului la nivelul Consiliului Județean Timiș. Proiectul se desfășoară în perioada 8 mai 2020 – 8 noiembrie 2021, are o valoare totală de 564.060 de lei (TVA inclus), iar contribuția proprie a CJT la cheltuielile eligibile este de 11.281,20 lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *