Vaccinurile Pfizer au început să fie falsificate. Ce s-a găsit în fiole, în loc de ser

vaccin fals

Vaccinurile Pfizer anti-Covid-19 au început să fie falsificate. Experții au anunțat ce s-a găsit în fiole în Polonia în loc de serul ce oferă imunitate împotriva coronavirusului și au explicat cum poate fi făcută diferența între dozele reale și cele false, vândute pe bani mulți.

CITEȘTE ȘI: Încă o tragedie, în rândul migranților din vestul țării: un tânăr afgan a murit, lovit de tren

Compania Pfizer a transmis că dozele de vaccin ce au fost confiscate în Polonia și Mexic, puse la vânzare la negru cu o mie de dolari bucata, sunt contrafăcute. Flacoanele au fost găsite în lăzi frigorifice pentru băuturile răcoritoare. Acestea aveau numere de lot și date de expirare false.

Experții au dezvăluit că în Polonia, lichidul din presupusele fiole cu vaccin era de fapt un produs cosmetic. În Mexic, aceste vaccinuri false au fost administrate unui număr de 80 de persoane. Deocamdată, nu au fost anunțate probleme de sănătate în rândul oamenilor care au fost păcăliți să creadă că au fost imunizați împotriva coronavirusului.

Acestea nu sunt singurele cazuri în care s-au descoperit doze contrafăcute de vaccin anti-Covid-19. Conform Interpol, luna trecută, autoritățile din China și Africa de Sud au confiscat mii de astfel de vaccinuri false și au arestat zeci de persoane.

În privința vaccinurilor Pfizer false din Mexic, primele informații au apărut în februarie. Acum, autoritățile analizează și un lot de 6.000 de doze Sputnik ce au fost confiscate în luna martie, pentru a vedea dacă sunt false.

Cum poate fi depistat un vaccin anti-Covid-19 fals

Vaccinurile anti-Covid-19 false pot fi ușor depistate. Experții au atras atenția că toate dozele ce promit imunizarea împotriva coronavirusului vândute pe internet sunt contrafăcute și dăunătoare. Deocamdată, serurile originale sunt vândute exclusiv guvernelor.

”Toată lumea de pe planetă are nevoie de vaccin. Mulți sunt disperați să obțină unul. Avem o ofertă foarte limitată, o aprovizionare care va crește treptat și alte companii vor intra în spațiul de vaccinare. Între timp, există o oportunitate perfectă pentru infractori”, a spus șeful securității companiei Pfizer, Lev Kubiak.

sursa. impact.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *