Se dau alimentele de la Uniunea Europeană

Începând in 22 aprilie  se distribuie pachetele cu produse alimentare în cadrul POAD 2020-2021, program derulat în baza OUG nr. 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

 Primăria Municipiului Timişoara, prin Direcţia de Asistenţă Socială, distribuie produsele alimentare provenite  din stocurile de intervenţie comunitară, către beneficiarii finali în perioada 22 aprilie- 6 mai, în limita stocului disponibil.

Distribuirea produselor alimentare se face din spațiul situat pe str. Lorena nr. 35, în zilele de luni până vineri, în intervalul orar 8-16. Pot beneficia de aceste produse alimentare în conformitate cu OUG nr. 84/2020, art.3; lit.c următoarele categorii: persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente (grad grav si accentuat), definite conform ordonanţei de urgenţă, şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale. Toți beneficiarii care ridică pachetele de alimente trebuie să prezinte actul de identitate în original. Pentru persoanele cu dizabilitati este necesară o copie după certificatul de încadrare în gradul de handicap și după cartea de identitate.

Pachetul de produse alimentare va conține următoarele: cinci kilograme de făină, patru kilograme de mălai, 800 de grame de paste făinoase, patru litri de ulei, două kilograme de zahăr, patru kilograme de orez, cinci conserve de carne de vită (1,5 kg), trei conserve de carne de porc (900 g), cinci conserve de pateu de ficat de porc (un kg), două borcane de compoturi de fructe (1,44 l), un borcan de gem de fructe (360 g) și un borcan de gem de fructe dietetic (360 g).

Persoanele care fac parte din mai multe dintre categorii beneficiază de produse alimentare o singură dată în cadrul programului anual şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţin la data distribuirii ajutoarelor.

În vederea limitări răspândirii virusului SARS-CoV-2 este necesară respectarea măsurilor de prevenție prevăzute de actele normative în vigoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Se dau alimentele de la Uniunea Europeană

Lasă un răspuns