Ciorile produc mari pagube în judeţ, iar noaptea se relaxează în Timişoara

Conform estimărilor din teren, în Câmpia Banatului se găseşte una dintre cele mai mari densităţi de ciori din România. Sunt păsări foarte sociabile, nu se tem de om şi migrează doar în caz de condiţii meteorologice nefavarabile şi din lipsă de hrană. De aceste atuuri se pot folosi oamenii pentru a putea stârpi ciorile care populează masiv satele şi oraşele bănăţene.

ciori TimisoaraFoarte interesant este faptul că aceste păsări doar înnnoptează în copacii din parcurile Timişoarei sau de la Pădurea Verde. În timpul zilei, ele invadează terenurile agricole din judeţ, iar noaptea se retrag în „dormitor”, la oraş.

În ultima vreme, ciorile au început să creeze mari pagube agricole, dar şi disconfort pentru cei care locuiesc în mediul rural. Efectivele sunt în creştere şi problema nu a fost încă rezolvată, dintr-un motiv paradoxal: ciorile sunt păsări foarte inteligente, pline de isteţime şi foarte viclene!

„Coloniile de ciori din Banat depăşesc cu mult populaţia zonei, mai ales că aceste păsări nu se tem de om, ci, dimpotrivă, profită de această apropiere. În ultimul timp, s-au înmulţit foarte mult, devenind un factor accentuat de dezechilibru ecologic. Cauzele constau şi în combaterea iraţională a uliilor, şoimilor şi bufniţelor, singurii duşmani capabili să rărească numărul ciorilor. Doar după un riguros studiu al comportamentului ciorii din Banat ar putea rezolva această problemă. Aş merge până acolo încât aş spune că ciorile sunt mai greu de stârpit decât adversarii politici”, a declarat consilierul judeţean PNL Tiberiu Lelescu, membru al comisiei de agricultură.

2 Comments
Canadianul 17 decembrie 2015
Prin ani 1953 cenazeni vindeau pui de cioara ca pui de golumb in Piata Iosefin beliti si faceau bani ca sa traiasca in acei ani de foame. Locuind la Odaie eu cu tata am mincat Papricas including pretenii lui.Canadianul
ianc ioan 16 decembrie 2015
Ce sä facä si ELE ? Au invätat GLOBALIZAREA !