Cinematografele Dacia și Victoria, într-o nouă fază

cinema dacia 2

Viceprimarul Timișoarei Dan Diaconu a avut deja o primă întâlnire cu proiectanții care au câștigat licitația pentru cinematografele Dacia și Victoria, chiar în prima zi după semnarea contractului.

„A fost nevoie de această întâlnire, pe de o parte, pentru a înțelege împreună constrângerile legate de durata de implementare a acestui proiect, pe de altă parte, pentru a împărtăși viziunea noastră asupra celor două spații și în consecință a prelua aceste elemente chiar din prima zi a procesului de proiectare.

Pentru ambele cinematografe se dorește o abordare care să permită desfășurarea unor evenimente din întreaga paletă de arte ale spectacolului. Simpla reabilitare cu aceeași unică destinație funcțională nu poate rezista pe termen lung.

Astfel, noile spații vor avea, pe lângă capacitățile de proiecție necesare pentru activitatea de cinematograf, scene sensibil mărite în suprafață, culise, o acustică bună pentru întreaga gamă de activități, iar acolo unde este pretabil spații conexe pentru activități culturale (săli de atelier, spații expoziționale, cabine pentru artiști, spații de depozitare pentru decoruri etc.).

Confortul spectatorilor trebuie îmbunătățit semnificativ prin utilizarea unui mobilier modern.

Ne preocupă, de asemenea, aspectul sălilor, iar cerința a fost aceea a unei arhitecturi interioare compatibile cu anul 2019”, a declarat Dan Diaconu despre întâlnirea cu proiectantul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns