Cine sunt copiii dispăruți în România? Cel mai vechi caz din evidențe datează de acum 15 ani

copiii disparuti

Pe site-ul Poliției Române 17 copii – 7 băieți și 10 fete – figurează ca fiind dispăruți. Cel mai vechi caz este cel al lui băiețel care la momentul dispariției avea doar 2 ani, iar de atunci au trecut 15 ani.

Cel mai vechi caz este cel al lui Burcsa Csaba, care la momentul dispariției avea doar 2 ani, scrie Mediafax. Băiețelul a dispărut în 2004, din satul său natal Mohu, județul Sibiu. Semnalmentele sale la acel moment erau „înățime 50 – 60 cm, greutate 15 kilograme, ten deschis, păr blond ondulat, tuns scurt”, potrivit Poliției Române.

CITEȘTE ȘI: Copii născuți de mame cu vârsta sub 18 ani și cu tați de peste 65 de ani

În 2019, Poliția Română raportează în secțiunea „copii dispăruți” doar patru cazuri și toate vizează disparițiile unor fete. Două dintre acestea sunt Alexandra-Mihaela Măceșeanu, în vârstă de 15 ani, dispărută și ucisă la Caracal, și Mihaela Luiza Melencu, fata de 18 ani moartă în aceleași condiții.

O altă tânără care nu s-a mai întors acasă din 29 martie 2019 este Raluca Isleam, născută în Medgidia, județul Constanța. Ea ar fi plecat de acasă către liceul teoretic Murfatlar și nu a mai revenit. „Este posibil să fie în compania numitului Ene Alex-Geogre, în vârstă de 21 ani”, se arată pe site-ul Poliției Române.

De asemenea, pe lista copiilor dispăruți este și Gabriela-Alina Varga, în vârstă de 15 ani, din Marghita, județul Bihor. Ea figurează pe site-ul Poliției Române ca fiind dispărută din 12 aprilie 2019, orele 07:00, când a plecat de acasă și nu s-a mai întors.

Alte cazuri de copii dispăruți fără urmă – în Bihor, două fete de 15 ani, cu același nume, sunt de negăsit

O fată din Reșița este de negăsit de 13 ani. Dana-Daniela Baciuna s-a născut în 18 decembrie 2000 și a dispărut când avea șase ani. Potrivit datelor făcute publice de Poliția Română, nu se mai știe nimic de Dana din 14 aprilie 2006, existând date că a căzut în râul Bârzava, „care avea un debit foarte mare și a fost luată de curenți, până în prezent aceasta nefiind găsită”.

„În momentul în care o persoană este introdusă în aplicația copiilor dispăruți, nu este scoasă până în momentul în care cazul este soluționat în vreun fel sau altul”, a declarat, luni, corespondentului Mediafax, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, Dinu Nicorici.

Și în Bihor sunt două adolescente dispărute fără urmă. Două fete de 15 ani, cu același nume, sunt dispărute de acasă – una în 2017, cealaltă în 2019. Ambele au același nume de familie, Varga, dar nu sunt rude. Ele sunt născute în același an, 2004, disparițiile fiind semnalate și la nivel european.

Citește mai mult AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns