Cine sunt bugetarii care vor beneficia de măriri salariale de 200%

Harta salariilor la început de an. Cele mai mari sunt în București, Cluj și Timiș

Odată ce va trece de plenul Senatului, iar deputaţii din comisiile de specialitate îşi vor da avizele necesare pe acest proiect de lege, ar trebui să intre şi la votul final, în plenul Camerei Deputaţilor, care este forul decizional în acest caz şi, cel mai probabil, peste două săptămâni se va întâmpla şi acest lucru.

Social democraţii şi-au făcut planul astfel încât legea salarizării unitare să fie adoptată în actuala sesiune parlamentară, pentru a putea intra în vigoare începând cu 1 iulie a acestui an, transmite Realitatea TV.

Inclusiv o respingere a preşedintelui Klaus Iohannis a fost luată în calcul de liderii PSD, ministrul muncii susţinând că dacă preşedintele Klaus Iohannis o va retrimite în Parlament, atunci procedura va fi urgentată.

Cât despre categoriile celor mai fericiţi bugetari datorită proiectului de lege privind salarizarea unitară, există câteva categorii care au reuşit să obţină mai mulţi bani de la ministrul muncii şi aici vorbim, în primul rând, despre aleşii locali: primarii şi viceprimarii de reşedinţe de judeţ au reuşit să obţină o majorare în plus de la ministrul muncii, mai exact urmează să câştige în jur de 13.000 de lei, la fel de mult ca un preşedinte de consiliu judeţean. Primarul capitalei va avea, însă, ceva mai mult, aproximativ 14.000 de lei.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat ca unii angajați de la stat vor avea salariul mărit cu 200%.

Șefa Muncii a anunțat că militarii vor primi remunerații chiar mai mari de 200%, ei având, în prezent, un salariu minim de 754 de lei.

Salariul minim pentru angajații MApN va crește cu peste 200% până în anul 2021.Cel mai mare salariu din Armată este cel al șefului SMG, care are acum 5.353 de lei. Cel mai mare salariu din Ministerul de Interne este acum de peste 8.000 de lei, întrucât „ei au avut sindicate”, a afirmat Olguța Vasilescu, în luna martie, conform bugetul.ro.

Ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, a precizat și el că noua Lege a salarizării prevede creșteri salariale cuprinse între 1 și 200%, impactul bugetar ca urmare a aplicării actului normativ urmând să fie de 32 miliarde de lei.

Sursa: realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Cine sunt bugetarii care vor beneficia de măriri salariale de 200%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *