Cinci proiecte pentru schimbarea la față a unei comune timișene

gabriel dragan primar peciu nou

Cinci proiecte destinate să schimbe fața comunei Peciu Nou au primit finanțare din fonduri europene și guvernamentale, iar pentru mai mult de jumătate dintre acestea administrația locală a primit deja și un avans.

Potrivit primarului Gabriel Drăgan (foto), este vorba despre reabilitarea și dotarea căminului cultural din localitatea Diniaș, lucrări pentru care vor fi investiți 500.000 de euro, aceeași sumă fiind acordată proiectului de construire a unei noi clădiri pentru grădinița cu program prelungit.

”Pentru asfaltarea străzilor din Sânmartinu Sârbesc, finanțată cu un milion de euro, am primit un avans de 40 la sută”, a precizat Gabriel Drăgan. Potrivit edilului-șef, recent a fost semnat contractul de finanțare cu 1,5 milioane de euro a proiectului privind realizarea rețelei de apă și canalizare în Diniaș.

”Conductele se vor racorda la stația de epurare pe care o avem în Sânmartinul Sârbesc. Până acum, doar în acest sat s-au făcut branșamentele la canalizare și urmează să îi dăm drumul.

La Peciu Nou nu avem canalizare, iar rețeaua acoperă doar jumătate de sat. Avem un proiect pe PNDL 2 (Programul Național de Dezvoltare Locală) pentru extindere”, a completat primarul comunei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns