Cinci polițiști timișoreni, reţinuţi pentru luare de mită! UPDATE

Șase polițiști ai Secției 1 din Timișoara au ajuns, joi dimineață, cu mandat de aducere, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, pentru a fi audiați în legătură cu săvârșirea unor fapte de corupție.

Polițiștii au fost ”dați în gât” de colegii lor de la Departamentul de Informații și Protecție Internă și de cei de la Direcția Generală Anticorupție și au fost escortați de ”mascați”.

Alexandru Mihăiță Cătană, Sever Florentin Stan, Nicolae Gabriel Soare, Cristian Gabriel Drăguț, Aurel Rogojinaru și Florin Alin Capotă sunt anchetați pentru că, în perioada noiembrie – decembrie 2014, au pretins și au primit bani și alte foloase de la mai multe persoane care au săvârșit contravenții, în special la regimul circulației pe drumurile publice, pentru a nu le aplica sancțiunile prevăzute de lege.

După mai multe ore de audieri, procurorii au dispus reținerea a cinci dintre ei pentru 24 de ore, unul dintre polițiști, Alin Capotă, fiind cercetat în libertate pentru complicitate la fapte de corupție.

Potrivit declarațiilor oficiale, polițiștii anchetați câștigă în medie puțin peste 20.000 de lei pe an, dar au datorii de mii de euro la bănci. Majoritatea locuiesc în apartamente cu câte două camere și dețin un autoturism.

Superiorii lor – Ion Mirescu, șeful IPJ Timiş și Alin Petecel, șeful Secției 1 – nu au putut fi contactați pentru a-și exprima un punct de vedere față de cele întâmplate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns