Cinci persoane reţinute într-un dosar de evaziune fiscală

mascati Timisoara 2

Cinci persoane au fost reținute, în cazul perchezițiilor realizate, în 22 ferbuarie, în Timiș, în municipiul București și alte 15 județe, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciul de două milioane de euro. Polițiștii din Arad, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au efectuat 101 percheziții în acest caz.

La activități au participat și polițiști specializați în investigarea criminalității economice din județele pe teritoriul cărora s-au efectuat perchezițiile, coordonați de Direcția de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R.. Din sediul unei firme din Arad și dintr-un imobil din Deva oamenii legii au ridicat 16.000 de lei, un pistol cu gaz de calibrul 9 mm și 27 de cartușe nepercutate.

”Din cercetările efectuate sub coordonarea procurorului de caz a reieșit că, în perioada 2010-2017, administratorii a două societăți comerciale cu sediile în Arad, ar fi înregistrat în evidențele contabile mai multe facturi fiscale fictive.

Documentele ar fi fost emise de administratori, doi bărbați, de 34 și 42 de ani și de un contabil, o femeie de 45 de ani, către mai multe societăți comerciale cu sediile în Hunedoara, Timiș, Gorj, Giurgiu, Mehedinți, Iași, Galați, Olt, Argeș, Cluj, Ilfov, Tulcea, Dolj, Sălaj și Caraș – Severin și în municipiul București.

Au fost puse în aplicare 27 de mandate de aducere, iar în urma administrării probatoriului, cele trei persoane și alți doi bărbați, administratori ai unei societăți comerciale din Strehaia, au fost reținuți pentru 24 de ore”, au transmis reprezentanții Poliției Române.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns