Cinci pacienți COVID au decedat, iar paturile ATI sunt ocupate în Timiș

E.ON vine cu o soluție pentru ca spitalele din Timișoara să aibă apă caldă și căldură

Pacienții diagnosticați cu COVID, aflați în stare gravă, nu mai pot fi tratați în județul Timiș din cauza faptului că toate cele 30 de paturi ATI sunt ocupate (zece la spitalul de campanie de la Stadionul CFR, șase la Municipal, cinci la Spitalul „Dr . Victor Babeș” și Lugoj, trei la Județean și unul la Institutul de Boli Cardiovasculare), numărul acestora fiind mai mic față de valurile de îmbolnăvire anterioare.

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș, Flavius ​​Cioca, în ultimele zile au existat cazuri care au fost transferate la spitale din județele învecinate. Autoritățile sanitare vor solicita suplimentarea locurilor la Terapie Intensivă pentru pacienții COVID.

În Timiș, situația se agravează, crescând de la o zi la alta numărul pacienților internați, cel al cazurilor noi, precum și al localităților cu rată ridicată de îmbolnăvire.

Joi, dintre cei 172 de pacienți diagnosticați cu COVID, 30 erau internați la Terapie Intensivă. Au fost raportate cinci decese, totalul morților ajungând la 1.326.

De asemenea, autoritățile timișene au raportat, joi, 146 de cazuri noi (68 la Timișoara, nouă la Giroc, cinci la Dumbrăvița și Bucovăț, patru la Lugoj și Sânandrei, trei la Becicherecu Mic, Ghiroda, Moșnița Nouă, Făget, Peciu Nou, două la Birda, Cenei, Dumbrava, Mașloc, Jimbolia, Sânmihaiu Român, Șag și Topolovățu Mare și câte unul la Cărpiniș, Cenad, Comloșu Mare, Darova, Dudeștii Vechi, Ghizela, Giarmata, Giera, Giulvăz, Moravița, Buziaș, Ciacova, Deta, Gătaia, Sânnicolau Mare, Orțișoara, Sacoșu Turcesc, Saravale, Săcălaz și Șandra), după efectuarea a 2.011 de teste, dintre care 738 de tip rapid.

CITEȘTE ȘI: Apelul lui Raed Arafat în valul 4: „Dacă eşti simptomatic, nu te duci la lucru, porţi masca tot timpul şi te testezi”

Rămâne activ focarul de la centrul pentru migranți de la Liceul „Dimitrie Leonida”, unde șase persoane au fost testate pozitiv.

În 15 localități timișene, rata de infectare este mai mare de doi la mie: Bucovăţ (5.13 la mie), Secaş (5.13 la mie), Giulvăz (4.90 la mie), Denta (3.73 la mie), Darova (3.20 la mie), Jebel (2.73 la mie), Ciacova (2.62 la mie), Şag (2.53 la mie), Giroc (2.50, la mie), Pădureni (2.42 la mie), Pişchia (2.39 la mie), Ghilad (2.37 la mie), Livezile (2.34 la mie), Dumbrăviţa (2.20 la mie), Parţa (2.05 la mie). La nivelul județului, incidența este de 1,2 la mie, iar la Timișoara de 1,39 la mie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cinci pacienți COVID au decedat, iar paturile ATI sunt ocupate în Timiș

 1. ……”numărul acestora fiind mai mic față de valurile de îmbolnăvire anterioare”-pai de ce ???
  Nu stiau ca vine valul 4 ?
  De vreo doi ani !!!
  Ori incompetenta ori dezinteres clar.
  In ambele cazuri, salariile uriase inapoi la stat.
  Ca le-au luat degeaba !!!
  Plus actiune in justitie pentru neglijenta care duce atingere sanatatii publice !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *