Cîmpeanu: Ipoteză – la apariția unor cazuri confirmate într-o clasă, elevii care nu sunt vaccinați trec obligatoriu în online, cei vaccinați pot continua orele fizic

Se cere demiterea ministrului Cîmpeanu, acuzat că a tăiat bursele a 730.000 de elevi, din pix, în mijlocul nopții

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că vineri va avea loc o întâlnire la Guvern pe tema măsurilor pentru începerea noului an școlar pe 13 septembrie, iar o ipoteză luată în calcul este aceea ca elevii vaccinați să poată continua să meargă fizic la școală după ce apar cazuri de Covid-19 în clasa lor, iar cei nevaccinați să treacă obligatoriu în online, conform HotNews.ro.

Amintim că vaccinarea este posibilă începând cu vârsta de 12 ani.

Cîmpeanu a anunțat că ordinul comun care va stabili regulile și măsurile de siguranță pentru începerea școlii pe care îl va elabora împreună cu ministerul Sănătății va fi gata în perioada 1-3 septembrie.

Masca în școală va rămâne obligatorie indiferent dacă elevii sunt vaccinați sau nu. De asemenea, Cîmpeanu a amintit de testele noninvazive, cu salivă, care anul trecut nu au fost aprobate și cumpărate pentru a fi folosite în școli.

Ce a declarat Cîmpeanu la Antena3:

„Un ordin comun Ministerul Educației-Ministerul Sănătății va apărea în perioada 1-3 septembrie. Până atunci pregătim acest ordin. Vom avea vineri o întâlnire convocată de prim-ministrul României la Guvern, în prezența medicului Raed Arafat, al ministrului Sănătății, INSP, colonelului Valeriu Gheorghiță la care vom discuta măsurile care se impun în vederea asigurării unei stări de siguranță în școli, știut fiind că decizia este de deschidere a școlilor cu prezență fizică în data de 13 septembrie.

Printre măsurile pe care le vom discuta se vor regăsi: demararea unei campanii de înâlniri interactive la nivelul fiecărei școli, mediată de o persoană desemnată de fiecare școală și de un reprezentant DSP pentru a le prezenta părinților interactiv problematica, importanța și necesitatea vaccinării.

Se vor discuta și măsuri de stimulare a vaccinării. Este de luat în calcul, cu titlu de ipoteză, inclusiv acea decizie ca în cazul apariției unor cazuri confirmate într-o clasă, cei care nu sunt vaccinați să treacă obligatoriu în online, iar cei care sunt, să poată continua cu prezență fizică.

CITEȘTE ȘI: Senatorul Răducanu: ”Regăsim în discursul primarului Timişoarei clasica metodă de a da vina pe altcineva”

Beneficii materiale? Nu am niciun fel de idee despre acest subiect. Cu siguranță la întâlnirea de vineri vom discuta despre orice fel de măsuri pentru încurajarea vaccinării.

Masca va fi obligatorie și în noul an școlar

„Masca va fi obligatorie în continuare în școli, indiferent dacă elevii sunt vaccinați sau nu. Distanțarea va rămâne o regulă. De asemenea, respectarea normelor de igienă și obligativitatea aerisirii spațiilor de învățământ. Ne vom asigura că în fiecare școală se înțelege importanța acestei măsuri.

Testări în școli pentru cei simptomatici

„Vom discuta inclusiv despre importanța testării pentru a încuraja părinții să își dea acordul pentru testare. Testarea a fost limitată doar de acordul părinților, care au considerat că este invazivă. Vom discuta și în măsură se pot omologa acele teste non-invazive despre care am discutat prea mult timp,” a mai spus joi ministrul Educației.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat în urmă cu 2 săptămâni că dorește ca procesul testării copiilor şi personalului din şcoli care devine simptomatic să fie reluat.

Continuarea pe HotNews.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Cîmpeanu: Ipoteză – la apariția unor cazuri confirmate într-o clasă, elevii care nu sunt vaccinați trec obligatoriu în online, cei vaccinați pot continua orele fizic

 1. Hai sa gândim logic. Deci, în clasa sunt doua grupe de elevi: vaccinați și nevaccinati. Dacă, ceace nu doresc nimanui, unul din ei are probleme, atunci nu ar trebui sa treacă online automat elevii nevaccinati, ci elevii din aceeași grupa cu cel cu probleme. 

 2. Nu e nici o discriminare 
  Inconstienta ucide.
  Cind vor ajunge intubati, Doamne fereste ! parintii /bunicii vostrii sa va aud ca va plingeti de discriminare !
  In al doilea rind, cind apar cazuri confirmate de Covid intr-o clasa, deja sunt afectate majoritatea familiilor copiilor !
  Adica citeva zeci de cazuri !
  Tardiv sa ii mai trimiti in online !!!

 3. Ba…asta chiar e prost gramada ! La un caz covid intr-o clasa…cine dracu scapa necontaminat ? Inclusiv cei vaccinati ( fac parte dintre cei vaccinati cu Pfizer ) sunt purtatori si imprastie virusul . Asta habar nu are despre ce vorbeste !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *