Cîmpeanu: Finalul anului școlar se prelungește cu 2 săptămâni, până la 2 iulie

Cîmpeanu: Școlile s-ar putea deschide cu prezență fizică la o rată de vaccinare de cel puțin 60% în rândul personalului

Ministrul Educației a venit marți seară cu precizări suplimentare privind modificarea structurii anului școlar, după ce a anunțat că vacanța de primăvară se prelungește toată luna aprilie. Astfel, semestrul al doilea se va încheia pe 2 iulie, în loc de 18 iunie, adică două săptămâni mai târziu, conform HotNews.ro.

„Finalul semestrului al II-lea se decaleaza 2 săptămâni! Vacanța de primăvara se prelungește cu 2 săptămâni. Se mută practic 2 săptămâni din vacanța de vară, în vacanța de primăvara.
În loc sa finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 Iulie.
Mai puțin:
– elevii clasei a 8-a care termină pe 25 Iunie (în loc de 11 Iunie),
– elevii clasei a 12-a care termină 18 Iunie (în loc de 4 iunie) și

– Învățământul profestional și tehnic care termină pe 23 Iulie (în loc de 9 Iulie)”, a fost mesajul transmis de ministru jurnaliștilor.

Ordinul de ministru privind noua structură va fi publicat miercuri.

Cîmpeanu a anunțat marți extinderea vacanței de primăvară cu trei săptămâni, astfel încât aceasta să includă Paștele catolic și pe cel ortodox și să se reducă mobilitatea în perioada lunii aprilie. Astfel, vacanța de primăvară va fi între 2 aprilie și 4 mai.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
tinel 25 martie 2021
 Va consideram un tip elevat ,documentat  si bine intentionat !  Totusi ,dupa atata 'tevatura',ati  luat-o putin  ...pe aratura ca nu poate fi vorba de semanatura Aveti potential de redresare.! !