Cîmpeanu: Doresc deschiderea cât mai grabnică a școlilor, în funcție de situația epidemiologică, dacă se poate chiar din 8 februarie. Un element important, campania de vaccinare / Decizia va fi luată în a doua jumătate a lunii ianuarie

Prag de vaccinare de 60% pentru ca elevii să revină în clase. Lista școlilor din Timiș

Ministerul Educției își dorește „deschiderea cât mai grabnică a școlilor, în funcție de situația epidemiologică, dacă se poate chiar pe data de 8 februarie”, odată cu începerea semestrului al doilea, a declarat luni pentru HotNews.ro ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, precizând că în prima etapă ar putea reveni fizic la școală elevii de grădinițele, elevii din învățământul primar și cei care au examene naționale.

El a spus că unul dintre criterii va fi campania de vaccinare, dar nu a dorit să răspundă dacă redeschiderea școlilor va fi condiționată de vaccinarea personalului din unitățile de învățământ. Cîmpeanu a mai precizat pentru HotNews.ro că o decizie legată de redeschiderea școlilor va fi luată după jumătatea lunii ianuarie.

CITEŞTE ŞI: Raed Arafat exclude ideea unui lockdown general în România

Consiliul Naţional al Elevilor a cerut luni Ministerului Educației descentralizarea deciziei privind deschiderea şcolilor, astfel încât unitățile de învățământ să poată fi redeschise în localitățile unde rata de infectare este sub 3 la mie de locuitori, mai ales că se apropie examenele naţionale.

Contactat de HotNews.ro, ministrul Educației a spus că „este de luat în calcul această solicitare”, care va fi „analizată cu celeritate din toate perspectivele” și „cu siguranță vor fi discuții și acesta este un subiect principal”.

Continuarea pe hotnews.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *