Cerșetorii din zona centrală a Timișoarei s-au refugiat la periferii

cersetori timisoara 1

Față de anii trecuți, în Timișoara sunt mai puțini cerșetori, conform datelor Poliției Locale Timișoara.

”Față de anul trecut numărul cerșetorilor și oamenilor străzii a scăzut simțitor, în special în zona centrală, mulți dintre cei aflați în această situație retrăgându-se spre zonele mai mărginașe.

CITEȘTE ȘI: Direcția de Evidență a Persoanelor Timișoara trebuie să recupereze un prejudiciu de 700.000 de euro

Cu toate acestea, indiferent unde se află, polițiștii locali îi preiau din stradă, fiind aduși la sediul poliției locale, verificați și introduși în baza de date, majoritatea fiind depistați în mod repetat și apoi predați la centrele sociale”, transmit reprezentanții poliției locale.
În ultimele trei zile, 29 de persoane au fost depistate cerșind străzi, în zone precum Parcul Dacia,

Piața 700, Calea Martirilor, Calea Aradului, Piața Badea Cârțan, dar și în Piața Unirii, Victoriei, VV Delamarina sau Mărășești.

CITEȘTE ȘI: Clip video șocant distribuit pe internet! O mamă își bagă copilul cu capul în toaletă

De la începutul anului au fost preluate din stradă 627 persoane, din care 557 adulți și 70 de minori. Aceștia au fost predați centrului social de pe str. Telegrafului, minorii fiind predați către Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului și la centrul de pe str. I. Slavici.

”Ca de fiecare dată, polițiștii locali fac din nou apel către cetățeni să nu le mai ofere bani deoarece în acest fel îi menținem în stradă, mai mult, în acest fel fiind atrași în Timișoara și din alte zone ale țării.

Mulți dintre aceștia sunt consumatori de alcool și de substanțe precum autolacul, unii au probleme din punct de vedere medical, motiv pentru care sunt deseori agresivi”, transmit oamenii legii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns