Ceremonie de acordare a titlului de Visiting Professor în Oftalmologie, la Timişoara

Ceremonie de acordare a titlului de Visiting Professor în Oftalmologie, la Timişoara

Ceremonie de acordare a titlului de Visiting Professor în Oftalmologie, la Timişoara

Pentru „toată activitatea și colaborarea universitară excelentă”, prof. univ. dr. Ramin Khoramnia din Elveția, prof. univ. dr. Gabor Scharioth din Germania și prof. univ. dr. Francesco Boscia din Italia au primit, duminică, titlul de Visiting Professor ai Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara. Titlul a fost acordat de prof. dr. Bogdan Timar, Decan al Facultății de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara, în cadrul unei ceremonii derulate la finalul „Cursului practic de chirurgie a cataractei și complicațiilor acesteia”, coordonat de prof. univ. dr. Mihnea Munteanu, șeful Disciplinei de Oftalmologie din cadrul UMF „Victor Babeș” Timișoara, și prof. univ. dr. Horia Stanca, de la UMF „Carol Davila” București.

„A fost un eveniment ce și-a atins țelurile propuse, atât pentru studenți, cât și pentru rezidenți și medicii specialiști. Acești trei Visiting Professors sunt unii dintre cei mai buni oftalmo-chirurgi pe plan european, care nu excelează doar în chirurgia cataractei, ci și stăpânesc foarte bine și chirurgia vitro-retiniană și alte tehnici chirurgicale foarte complexe care, poate, vor face obiectul unor cursuri viitoare”, a spus prof. univ.dr. Mihnea Munteanu.

Cursul de la Timișoara a fost unul dintre foarte puținele cursuri de acest tip organizate în această zonă a Europei și a oferit ca element deosebit lucrul propriu-zis atât pe ochi de porc, cât și pe simulator 3D, cât și pe mulaje de ochi foarte speciale.

„În domeniul chirurgiei este absolut esențial să exersezi și este bine să exersezi nu pe pacient. Prin urmare, posibilitățile de exercițiu din cadrul acestui curs au rolul de a îmbunătăți performanțele în ceea ce privește manualitatea și corectitudinea efectuării unor mișcări pentru viitorii chirurgi astfel încât în ceea ce vor face pe viitor să obțină rezultate maxime. Ce s-a realizat la cursul din Timișoara, din punctul de vedere al infrastructurii, are legătură cu oamenii care au făcut posibile acestea realizări, pentru că aparatura de care au beneficiat cursanții vine din surse diferite, iar efortul logistic a fost foarte mare”, a spus la final prof. univ. dr. Horia Stanca, de la UMF „Carol Davila” București.

O sută de cursanți din România, Ungaria, Serbia și Germania au putut învăța, la Timișoara, toate procedurile utile în desfășurarea unei chirurgii a cataractei.

„Sunt pentru a doua oară aici și pot să vă spun că, din punct de vedere al infrastructurii tehnice, instrumentele folosite aici sunt un start bun și cei care au participat au învățat tehnici standard ce le permit accesul spre următoarele abordări. Ceea ce mi-a plăcut foarte mult este faptul că aveți o audiență foarte mare la cursuri, cu mulți participanți internaționali. Este un semn foarte bun că aici la universitate aveți oameni care au venit de departe ca să învețe aici și cred că asta este o treabă foarte bună”, a spus și prof. univ. dr. Ramin Khoramnia din Elveția.

Cursanții au putut exersa toate tehnicile prezentate pe microscoape puse la dispoziție de Centrul de Laparoscopie și Microchirurgie „Pius Brânzeu” din Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *