Centru pentru vârstnici, la Chişoda. Investiţia este de peste 1,5 miliarde lei

centru de zi chisoda 1

Noi veşti bune pentru locuitorii din Chişoda: în scurt timp, vor începe lucrările de execuție la Centrul de zi pentru persoane vârstnice, pe strada Oituz nr. 29 A.

Acest centru face parte din proiectul ,,Extindere și modernizare anexă parter pentru amenajare centru de zi, cantină socială și prestare servicii de îngrijire la domiciliu pentru vârstnici în Comuna Giroc” finanțat din fonduri europene prin Programul POR Axa 8.3., cu o valoare totală de 1.539.969.46 lei.

Centrul va oferi servicii care cuprind dezvoltarea unor soluții inovatoare menite să contribuie la bunăstarea și traiul decent al persoanelor în vârstă, singure, semidependente și nedeplasabile pentru a-și îmbunătăți încrederea de sine, autonomia, securitatea și integrarea în viața activă a comunității prin prestarea de servicii de îngrijire la domiciliul persoanelor.

Investiţia presupune, de asemenea: modernizarea și dotarea unei clădiri, cu scopul transformării ei într-o cantină cu bucătărie și anexe pentru distribuirea hranei calde la domiciliu, precum şi dotarea cantinei și sălii de mese pentru accesul vârsnicilor deplasabil la o masă caldă zilnică; prepararea și distribuirea hranei calde zilnice la domiciliul beneficiarilor printr-o alimentație suficientă și soluții personalizate de regim prin persoanele de specialitate implicate în proiect; asigurarea companiei și consilierii prin conversație și implicare în diferite activități de recreere la centrul de zi, precum si la domiciliul beneficiarilor; asigurarea unui psiholog și a unei zone de socializare în cadrul centrului; asigurarea unor servicii medicale de rutină prin personal specializat.

Citeşte şi: Comuna Giroc va avea centură ocolitoare. Pe unde va trece

„Acest centru a fost creat pentru cei care au probleme de mobilitate sau sunt foarte în vârstă şi este nevoie să vină cineva să le aducă mâncare acasă. Proiectul este complex, în sensul că ne-am gândit să existe şi personal care să ştie să lucreze cu oamenii, pentru că atunci când merg la bătrăni acasă, apar tot felul de probleme de la schimbarea unui bec şi până la tot felul de necazuri pe care le au oamenii bolnavi şi neputincioşi.

Personalul specializat va prelua problemele şi le va transmite mai departe. Cei care se pot deplasa vor avea posibiliatea servirii unei mese în condiţii decente, iar apoi se pot retrage într-un club, ca să socializeze. Noul obiectiv este situat într-o zonă centrală, e aproape de dispensar, eu zic că va fi de bun augur. Aşteptăm să vedem şi reacţiile„, a declarat Iosif-Ionel Toma, primarul comunei Giroc.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns