Centru de natație și volei pe plajă într-o comună timişeană. Totul va fi gratuit

complex inot

Peste 200 de școlari și preșcolari timișeni vor avea bucuria ca atunci când căldura devine copleșitoare, să facă ore la… ștrand. O localitate timișeană aflată în apropierea frontierei cu Serbia va avea un centru de natație modern ce va fi construit printr-un proiect transfrontalier.

Lucrările vor începe în acest an, iar în luna mai din 2019, copiii din sat vor putea fi inițiați în sporturile de apă. Este vorba despre comuna Ghilad, care a obținut o finanțare de aproape 400.000 de euro.

CITEŞTE ŞI: Gripă sau răceală? Cum le deosebești

”În februarie scoatem lucrarea la licitație. Va fi construit un complex modern pe o suprafață de aproape 8.000 de metri pătrați, dintre care aproape jumătate va fi spațiu verde. Vom amenaja două bazine descoperite, unul cu dimensiunile de 30 pe 15 metri și 1,35 metri adâncime, iar altul de 10 pe 10 metri și 0,6 metri adâncime. Bazinul cel mic va avea și tobogane.

Ghilad

Proiectul prevede și un teren cu gazon sintetic pentru fotbal, dar și unul cu nisip pentru volei pe plajă. Va fi și un loc de joacă pentru cei mai mici, iar pentru cei mari, o tablă de șah pe iarbă cu piese mari. Vom avea și 12 vestiare și tot atâtea dușuri, precum și câteva grupuri sanitare”, spune primarul Cornel Guran.

CITEŞTE ŞI: Brigitte Sfăt, o nouă intervenție chirurgicală în Turcia. Cum arată soția lui Ilie Năstase

În plus, în cadrul proiectului vor fi achiziționate și șezlonguri, dar și umbrele de soare. Beneficiari vor fi cei 240 de copii care frecventează grădinița și școala din localitate.

Cornel Guran”În cadrul proiectului, vom angaja un instructor de înot care să se ocupe de pregătirea tinerilor. Totul va fi gratuit. Copiii vor merge însoțiți de cadrele didactice. În același timp, 50 de persoane pot derula activități în cadrul complexului. Activitatea se va derula și în cursul vacanței de vară”, spune Cornel Guran.

Potrivit primarului, tineretul din comună nu are în prezent șansa de a practica înotul. ”Când eram copil, eu am învățat să înot într-o groapă care se umplea după fiecare ploaie și unde se răcoreau gâștele din sat. Acum nu mai există nici măcar posibilitatea asta. Unii copii din sat au fost la mare, dar într-un sejur de câteva zile nu poți învăța mare lucru.

CITEŞTE ŞI: Scandal la Timişoara între taximetrişti şi şoferii de ocazie de la Uber. Conducătorii auto au ajuns şi în zona de reşedinţă a primarului

Alții nu pleacă nicăieri în vacanța mare. Era necesar să le oferim o variantă sănătoasă de petrecere a timpului liber, dar și un mediu propice practicării sporturilor de apă. Să aibă și copiii noștri aceleași șanse ca cei din orașele mari”, spune primarul din Ghilad.

Un Busuioc cu noroc

Comuna timișeană ajungea cunoscută, în urmă cu vreo zece ani, în întreaga țară după ce Costel Busuioc, un tânăr care a depășit neajunsurile copilăriei, a avut curajul să-și prezinte marelui public talentul vocal. A fost momentul care a atras atenția autorităților locale, iar de atunci viața pruncilor din sat s-a schimbat.

În prezent, 70 de tineri activează în ansamblul de dansuri, iar câțiva studiază la școală diverse instrumente muzicale. În plus, nici activitatea sportivă nu a fost ignorată, pentru elevi existând două terenuri sintetice, dintre care unul acoperit. Rezultatele nu au întârziat să apară, numărul celor plecați în străinătate reducându- se la jumătate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns