Celebra Rodica Aurelian, chemată în garanție într-un nou proces

Șoc la Primăria Timișoara: Rodica Aurelian, debarcată de la șefia Resurselor umane!

În procesul intentat de Primăria Municipiului Timișoara fostei șefe a Serviciului Public de Asistență Medicală Școlară din cadrul PMT, Gabriela Nechita, a mai apărut un protagonist. Rodica Aurelian, șefa Serviciului Resurse Umane al municipalității, figurează drept persoană chemată în garanție în duelul judiciar care se va derula, într-o primă fază, la Tribunalul Timiș.

CITEȘTE ȘI: Coronavirus România: Doi oameni au murit și alți 76 au fost depistați pozitiv, în județul Timiș, în ultimele 24 de ore

Gabriela Nechita (plecată între timp din primărie) face parte din grupul celor patru persoane fără studii economice angajate de municipalitate – mai precis de serviciul condus de Rodica Aurelian – în Compartimentul financiar contabilitate administrativ al Serviciului Public de Asistență Medicală Școlară.

rodica

Am prezentat toate detaliile în articolul publicat în 10 iunie și intitulat “Funcționara preferată a lui Robu ar putea plăti din propriul buzunar angajările ilegale din primărie”. Dintre cei patru, doar doamna Nechita, căreia Primăria Timișoara îi cere înapoi 109.017 lei – prejudiciu constatat de auditorii Camerei de Conturi Timiș, reprezentând salarii încasate necuvenit -, a implicat-o pe Rodica Aurelian în proces. Ceilalți trei – Carmen Bulat (care ar trebui să înapoieze municipalității 103.376 lei), Valeriu Iocșa (92.331 lei) și Lidia Simedru (73.1348 lei) – au preferat să n-o amestece în procesele lor pe șefa Resurselor umane din primărie.

Înaintea publicării articolului, i-am adresat un mesaj pe WhatsApp doamnei Gabriela Nechita: “Am observat că, în procesul pe care vi l-a intentat Primăria Municipiului Timișoara, pentru recuperarea salariilor care v-au fost plătite în perioada în care ați fost angajata municipalității, ați chemat-o în garanție pe doamna Rodica Aurelian. Considerați că, dacă s-a produs un prejudiciu, nu este vina dumneavoastră, ci a doamnei Aurelian și că dumneaei ar trebui să acopere prejudiciul?”.

Doamna Nechita a citit mesajul, dar n-a dorit să ne ofere nici o lămurire. Calitatea de persoană chemată în garanție nu îi este necunoscută doamnei Aurelian, care se află în aceeași ipostază și în procesul în care Primăria Timișoara este reclamantul, iar un așa-zis medic școlar, Abid Atya Abdul Kareem, este pârâtul (detalii în articolul publicat în 16 ianuarie 2020, “Primăria Timișoara vrea 200.000 de lei de la o persoană pe care a angajat-o ilegal”).

Procesele curg, chemările în garanție se repetă, dar Rodica Aurelian rămâne în poziția cheie în care a ajuns în urmă cu 14 ani, cum altfel decât tot prin încălcarea legii…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Celebra Rodica Aurelian, chemată în garanție într-un nou proces

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *