Cel mai mare producător de componente auto din România, prezent și în Timișoara, face concedieri masive

concedieri

Producătorul de componente auto Continental anunţă un plan de restructurare a 30 de mii de joburi la nivel global, potrivit Bloomberg. În România, Continental are 20 de mii de angajaţi şi este cel mai mare angajator din industria auto locală, iar compania a continuat să facă recrutări în ultimii ani.

CITEȘTE ȘI: Percheziții în Timiș și Arad la falsificatori de carduri din Mexic. Cum au fost prinși?

La nivel global, Continental are 360 de mii de angajaţi. Prin restructurări, nemţii vor să-şi reducă costurile cu 1 miliard de euro pe an, în contextul în care criza coronavirusului afectează drastic industria auto, spune Bloomberg. Anul trecut, oficialii companiei spuneau că trebuie să facă economii ca să-şi reorienteze afacerea pe zona de producţie de componente pentru maşini electrice.

Circa 90% dintre măsurile de restructurare vor fi implementate treptat până în 2025, a anunţat Continental, marţi.

Operaţiunile din Germania ale producătorului de componente auto vor fi afectate cel mai puternic, cu circa 13.000 de locuri de muncă în pericol de a fi desfinţate sau mutate în alte ţări.

Conform datelor disponibile în luna martie, Continental avea peste 20.000 de angajaţi în România, fiind cel mai mare producător de componente auto de pe piaţa locală.

Industria auto se confruntă cu cea mai puternică criză din ultimii 70 de ani, iar furnizorii de componente auto sunt „loviţi cu atât mai puternic”, a declarat Elmar Degenhart, CEO-ul Continental.

Industria auto este afectată de pandemia de Covid-19 în acelaşi timp în care simte presiunea de a investi în noi tehnologii, pe măsură ce era motoarelor cu combustie apune încet, iar serviciile de car-sharing în creştere afectează cererea din piaţă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.