Percheziții în Timiș și Arad la falsificatori de carduri din Mexic. Cum au fost prinși?

carduri 2

Polițiștii și procurorii D.I.I.C.O.T. Timiș au efectuat șase percheziții, în județele Timiș și Arad, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în fraude informatice.

CITEȘTE ȘI: Dispare catalogul? Schimbări majore în educație! Cum vor fi puse notele și absențele

Marți, a fost surprins în flagrant un bărbat în timp ce ar fi primit bani rezultați din efectuarea unor tranzacții ilegale.

În dosar, sunt cercetate 5 persoane, cu vârste între 31 și 47 de ani, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Conform IGPR, începând din cursul anului 2019, cei cinci ar fi constituit o grupare infracțională având ca scop săvârșirea de infracțiuni informatice. Trei dintre aceștia, în vârstă de 31, 41 și 47 de ani, ar fi intrat în posesia datelor de identificare a mai multor carduri bancare provenite din Mexic și din unele state europene, pe care le-ar fi folosit în derularea de operațiuni financiare frauduloase, respectiv la achiziționarea unor bunuri de valoare, plătite cu cardurile clonate.

Bărbatul în vârstă de 31 ar fi deținut rolul de lider al grupării, în timp ce alte două persoane, de 41 și 47 de ani, ar fi avut rolul de a identifica și atrage în grupul infracțional diferite persoane, care să fie folosite în achiziționarea a diferite bunuri de valoare, plătite cu respectivele carduri.

Datele de pe cardurile sustrase ar fi fost stocate în memoria mai multor telefoane mobile, ulterior aceste telefoane fiind predate celorlalte persoane, în vederea folosirii lor în achiziția de bunuri.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 7 laptopuri, 9 telefoane mobile, 7 HDD-uri, 9 cartele telefonice și 15.000 de lei.

Au fost puse în executare 5 mandate de aducere la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, în vederea audierii şi luării măsurilor legale.

Trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiş, iar pentru o persoană a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale. De asemenea, la activități au participat polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timișoara, precum și jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Glad Voievod”.

sursa: romania24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Percheziții în Timiș și Arad la falsificatori de carduri din Mexic. Cum au fost prinși?

Lasă un răspuns