Ceartă politică pe tema unui drum județean din Regiunea Vest

parang 1

Modernizarea drumului județean 709F Cabana Rusu – Masivul Parâng, realizată de Consiliul Județean Hunedoara, iscă dispute politice aprinse. Mai exact, conducerea Consiliului Județean acuză slaba implicare a primarului municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi (PNL) și a administratorului municipiului Deva, Adrian David, în investiția respectivă, în contextul în care cei doi clamează tocmai strădaniile depuse pentru derularea proiectului.

”Dacă tot dau declarații la pachet despre investiții care nu-i privesc, domnii Adrian David și Tiberiu Iacob Ridzi ar trebui să explice eșecul lamentabil al domeniului schiabil din Petroșani – o investiție care a ajuns în atenția organelor abilitate și pe care petroșănenii o știu foarte bine.

Proiectul a ceea ce ar fi trebuit să fie cel mai mare domeniu schiabil din Europa de Sud-Est trebuia să transforme Valea Jiului din zonă minieră părăsită, în zonă de interes turistic. Autorităţile locale au primit şi o parte din bani pentru aceste investiții care ar fi trebuit să prevadă: reamenajarea celor cinci pârtii deja existente, montarea a două telegondole şi a şapte telescaune, 30 de tunuri de zăpadă, șapte maşini de bătut zăpada, construirea unei cabane, a două centre turistice şi a unei instalaţii de ticketing.

Costul final al investiţiei era de 99 de milioane de euro. Programul s-a oprit, în 2014, după inaugurarea telescaunului care porneşte din curtea unui hotel şi este mai puţin folosit decât cel vechi, pentru că este mai scurt. El are o lungime de aproape doi kilometri şi a costat aproape 20 de milioane de lei.

La mai bine de zece ani de la începerea lucrărilor, doar 20 la sută din investiţii au fost realizate. Așadar, ce-ar fi să ne ocupăm fiecare de investițiile pe care le-am derulat?”, punctează CJ Hunedoara.

Drumul din Parâng se va finaliza în vara acestui an, conform conducerii CJ Hunedoara, aparținând PSD la nivelul președintelui Mircea Flaviu și vicepreședinților Daniel Costel Andronache și Sorin Adrian Vasilescu. Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Petroșaniului, a criticat în repetate rânduri lentoare cu care se derulează lucrările la drumul județean 709F Cabana Rusu – Masivul Parâng.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns