Cea mai ”vânată” școală din Timiș

scoala 24

Prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare se apropie de final, cererile putând fi depuse până pe 28 aprilie. La nivelul județului Timiș, până în acest moment, au fost ocupate 85 la sută din locurile prevăzute în planul de școlarizare pentru 2021-2022. Preferințele părinților pentru anumite unități de învățământ, dar și densitatea populației din unele zone ale Timișoarei au condus la o supraaglomerare în cazul unor școli din municipiu. Cele mai multe solicitări au fost înregistrate la Școala Gimnazială 24, unde numărul de locuri a fost depășit cu 117 de cereri peste cele 132 alocate inițial. La acestea, se adaugă un număr de 35 de copii care fac parte din aceeași circumscripție școlară, care s-au orientat, în această primă etapă, spre alte unități de învățământ. În situația în care nu vor fi admiși, aceștia se vor întoarce la școala de care aparțin.

CITEȘTE ȘI: Ironia sorţii: Ceasul floral din Timișoara – pornit de Tritz, oprit de Fritz

”Dacă este necesar, și probabil că va fi, vom suplimenta numărul de locuri la nivelul unității de învățământ. Rețeaua școlară are nevoie de o reconfigurare în zona de nord a orașului – situație pe care am transmis-o și administrației locale -, pentru că este foarte multă presiune pusă pe Școala Gimnazială 24, celelalte unități de învățământ din zonă –18 și 19 fiind, și ele, la limita superioară a gradului de ocupare a numărului de locuri. În plus, orientarea către Școala Gimnazială 24 se datorează și calității educației dovedită, în timp, de această unitate de învățământ. Vom avea o serie de întâlniri cu reprezentanți ai Primăriei Timișoara pentru a discuta problemele care țin de fiecare intituție de învățământ în parte și pentru a găsi soluții pentru acestea. Vom ridica și această problemă, pentru că la nivelul Școlii Gimnaziale nr. 24 ar fi nevoie, în acest moment, de încă șase clase în plus astfel încât activitățile didactice să nu se desfășoare după-amiază. Din această perspectivă a infrastructurii, soluția trebuie identificată împreună cu Primăria Timișoara. Dacă păstrăm același ritm al solicitărilor pentru această unitate de învățământ și în anii următori, va fi nevoie de o extindere la nivelul Școlii Gimnaziale 24. Spații ar putea fi la fosta Școală Gimnazială 26, unde sunt relocate clasele din ciclul primar de la Gimnazială 24, în măsura în care nu se găsește o soluție pentru partea de nord a orașului pentru o nouă clădire care să-i preia pe elevii din această zonă”, a afirmat inspectorul școlar general Marin Popescu.

Școala Gimnazială 24 nu este singura unitate de învățământ suprasolicitată din Timișoara. Numărul de locuri prevăzut a fost depășit și la Școala Gimnazială nr. 30, la Colegiul Național Bănățean, la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” și la Școala Gimnazială nr. 19. ”Planul de școlarizare este fundamentat pe un recensământ care se realizează la nivelul circumscripțiilor școlare, pe numărul persoanelor care domiciliază în zona de circumscripție. Diferențele apar ca urmare a rezidenților care s-au mutat în zona respectivă”, a explicat inspectorul școlar general Marin Popescu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *