Ce trebuie să faci dacă vrei să mergi, în Timiș, la alt medic de familie

Medicii de familie, revoltați de reducerea fondurilor

Orice persoană asigurată are dreptul de a-şi schimba medicul de familie, precizează reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș.

Dacă, din diferite motive, un pacient dorește mutarea de la actualul medic de familie la un altul, asiguratul poate face acest lucru după expirarea a cel puţin șase luni de la data înscrierii pe lista doctorului de la care dorește să plece. Pentru acest lucru asiguratul va adresa o cerere medicului de familie la care dorește să se înscrie, precizând numele doctorului de la care pleacă.

CITEȘTE ȘI: Contractele de leasing, în atenția protecției consumatorilor

Medicul de familie primitor are obligaţia să anunţe în scris, în maxim 15 zile lucrătoare, medicul de la care a plecat asiguratul, precum şi Casa de Asigurări de Sănătate. De asemenea, medicul de familie de la care pleacă asiguratul are obligaţia să transfere fişa medicală a pacientului, medicului primitor, în termen de 15 zile lucrătoare.

”Există și situații când asigurații pot solicita înscrierea la un alt medic de familie mai devreme de cele șase luni calendaristice. Astfel de situații sunt: când a survenit decesul medicului pe lista căruia este înscris asiguratul; medicul de familie nu mai este în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate; a fost preluat praxisul medicului de familie pe lista căruia era înscris; asiguratul și-a schimbat domiciliul; a survenit sau a încetat arestul la domiciliu”, a declarat Victor Dumitrașcu, preșdintele-director general al CJAS Timiș. În contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș sunt 415 medici de familie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *