Ce se întâmplă cu cei care vin în țară din străinătate. Precizări ale Poliției de Frontieră

politie frontiera 2

În prezent, la intrarea in ţară, pentru toate persoanele care vin în România din străinătate, se instituie măsura izolării /carantinăriila locuinţă împreună cu familia/aparţinătorii cu care locuiesc împreună, iar pentru cele care nu au posibilitatea îndeplinirii condiţiilor pentru măsura mai sus menţionată sau solicită acest lucru pentru a nu îşi expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituţionalizate, în spaţii special destinate puse la dispoziţie de autorităţi (în conformitate cu art.1, pct. 2 şi 3 din Anexa 2 – Măsurile pentru asigurarea rezilienței comunităților din cadrul Hotărârii de Guvern nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19).

CITEȘTE ȘI:  Terase închise și petrecăreți amendați, într-un oraș din Timiș, după o razie a poliției și jandarmeriei

Lista actualizată de Institutul de Naţional de Sănătate Publică se regaseste la: http://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/.

Formalitățile de frontieră urmează aceeași procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

Categoriile de persoane exceptate de la aceste măsuri sunt prevăzute la art.1 pct. 6 din aceeaşi anexă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *