Ce se întâmplă în cea mai mică şi săracă comună din județul Timiș

Bara

Cea mai mică și săracă administrație locală din județul Timiș, cu doar 306 locuitori, la mijlocul anului trecut, răspândiți în cinci sate aparținătoare – localitatea de reședință – Bara -, Dobrești, Rădmănești, Lăpușnic și Spata, ultimele două dintre ele depopulate și locuite în special de familii de ciobani, vine și ea din urmă în materie de utilități.

Deocamdată se află doar la capitolul de alimentare cu apă a trei dintre așezările sale: Bara, Dobrești și Rădmănești. Mai precis, proiectul a mai înaintat puțin, în sensul că, după realizarea rețelei, s-a trecut la montarea căminelor în fața gospodăriilor, pentru ca, ulterior, localnicii să înceapă să se branșeze.

Un funcționar al primăriei descria plastic viața în această comună timișeană, motiv pentru care e bine ca să-l cităm, mai ales că vorbele sale se potrivesc și multor altor locuri, la fel de frumoase, simple și aspre din județ și din țară: „E bine pentru că ne-am obișnuit cu răul!”.

Ce poate fi mai adevărat decât această realitate pe care o străbat politicienii doar la zile mari, importante, cum ar fi cele de dinaintea unor alegeri?


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *