Un medic tânăr cu suflet mare

Raul Suciu

A făcut din meseria pe care o practică o adevărată pasiune, iar roadele muncii sale se văd imediat. L-am cunoscut în urmă cu trei ani, pe când tocmai se instalase în comuna Ohaba Lungă, în elegantul dispensar situat chiar lângă primărie.

Rămas orfan încă de copil, Raul Suciu a visat mereu să ajungă medic. Drumul spre această meserie nu a fost uşor. În anii studenţiei a muncit din greu şi, ajutat de fratele său, a reuşit să devină medic. A ales Ohaba Lungă, care avea un dispensar modern, dar şi o locuinţă de serviciu. Acum este iubit de toţi locanicii, reuşind să atragă şi pacienţi din satele învecinate, care vin cu plăcere la medicul din comuna bănăţeană.

Medicamente din banii proprii

E un om modest, căruia nu-i prea place să vorbească despre el. În schimb, oamenii din comună l-au lăudat, fiind mulţumiţi că după atâţia au acum un doctor cu suflet mare, aşa cum şi-au dorit dintotdeauna. „Să-l ţină Dumnezeu, că tare fain e!”, ne-a spus o femeie. Din vorbă în vorbă, am aflat că Raul Suciu are un dulăpior cu medicamente pentru urgenţe. Leacurile sunt cumpărate de el din banii proprii şi le oferă gratis celor mai nevoiaşi sau care au nevoie de îngrijiri urgente.

N-are nici zi, nici noapte

L-am găsit de medicul de familie la datorie, cu un pacient în etate. În cei trei ani de când lucrează în comună, Raul Suciu a reuşit să-şi achiziţioneze un glucometru, un tensiometru, ba chiar şi un ecograf abdominal.

„Ecograful l-am cumpărat atât din banii mei, cât şi dintr-o sponsorizare de la o persoană de la o biserică din Timişoara”, precizează medicul.

Cât despre dulapul plin cu tot felul de pastile, medicul aminteşte: „Când merg la Lugoj sau la Timişoara cumpăr tot felul de medicamente pentru urgenţe, dar şi pentru cei care nu sunt asiguraţi. Cum am ajuns să-i cunosc pe toţi, ştiu care pacienţi sunt mai necajiţi şi le ofer gratis”.

Raul Suciu este mereu printre oamenii locului: O parte din zi se află la dispensar, iar în rest, în vizită la bolnavi. Pentru un medic de la ţară nu există nici zi, nici noapte, el fiind mereu prezent la datorie. Pacienţii îl caută şi la cele mai ciudate ore, fie că e 1 sau 2 noaptea. Îi cunoaşte pe toţi, cu bolile şi necazurile lor. Are 550 de pacienţi pe listă şi spune că acum oamenii au încredere în el.

„Ştiu că nu am de gând să plec, că sunt alături de ei”, precizează tânărul medic, care afirmă că şi acum mai primeşte oferte din Franţa şi din alte ţări ca să profeseze.

Şi-a adus şi soţia în comună, care, cu toate că face naveta la Lugoj, la şcoala unde profesează, e şi ea la fel de preţuită de oamenii din comuna bănăţeană.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *