Ce mai lasă cetățeanul la șosea

gunoi sosea

Comuna Peciu Nou se confruntă cu o situație pe care nu are cum o gestiona: rampele ilegale de gunoi de pe marginea drumurilor.

După ce echipele de întreținere a drumurilor județene au răpus lăstărișul și spinii înfloriți de pe pe ambele părți ale șoselei, uzând de un utilaj specializat, au ieșit la iveală tot felul de obiecte aduse cu mașinile și abandonate de către unii cetățeni prin șanțuri ori prin vegetația de care vorbim și care constituie habitatul unor păsări, cum sunt fazanii.

Astfel, pe porțiunea din DJ 593 care face legătura dintre comuna Peciu Nou și municipiul Timișoara, de când a fost interzisă depozitarea gunoiului la groapa de la Șag în vederea închiderii și ecologizării, aruncarea deșeurilor de tot felul de prin gospodării a devenit o practică obișnuită, dovadă fiind peisajul care rămâne în urma utilajului de defrișat vegetația.

Poți vedea nu numai ambalaje, cum sunt PET-urile, anvelope sau resturi de materiale de construcții, ci chiar și … mobilier. Iată că și în acest loc, ca în multe altele, cel mai mare poluator rămâne omul, cel care spune că-i pasă de mediul în care trăiește dar, în realitate, face cu totul altceva…

Noroc în cei de la drumurile județene care fac salubrizarea de primăvară a porțiunilor limitrofe șoselei, căci, altfel, nu am fi avut o oglindă în care să ne privim și să vedem cum suntem.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *