Gata cu grădinile din fața blocurilor!

gradina bloc

Chiar dacă spațiile dintre blocurile din cartierele Timișoarei arată, în mare parte, ca vai de lume, conducerea primăriei are gânduri mărețe de reamenajare după un nou concept. Mulți dintre timișorenii de la bloc vor cugeta încă de două ori înainte să-și dorească intervenția municipalității. După ce le-a pus gând rău garajelor din cartiere, primarul Nicolae Robu a venit cu o nouă idee: desființarea gardurilor și a grădinilor de pe lângă imobile.

„Mai avem câteodată discuții – rar, dar se întâmplă – cu cetățeni de bună-credință, oameni harnici, care s-au obișnuit să facă ceva în jurul blocului. Noi vrem acum să facem amenajări într-un alt concept urbanistic. Nu ne plac gardurile! Unii s-au chinuit, săracii, să facă o împrejmuire cu un gard metalic în jur și noi le desființăm după ce facem amenajările. Și atunci, sigur, ei suferă, câteodată, pentru că au depus un efort.

copaci 1A fost foarte bine ce au făcut ei pentru un anumit moment. Acum nu se mai justifică așa ceva. Ați văzut că am dat jos gardul din fața Liceului de Muzică – ce frumos arată! -, gardul de la Parcul Copiilor și în general am îndepărtat foarte multe garduri și cu totul alt aspect are orașul, este o deschidere, spațiile par mai largi, nu obturate.

Eu îmi doresc ca tot ce înseamnă domeniu public să fie amenajat frumos și după anumite norme, spațiile verzi să aibă aspect, plantările să se facă cu știința de a planta, nu numai cu aplecarea spre a planta. Un cetățean care locuiește acolo are o anumită pricepere, o anumită profesie, dar nu are informații. Ce e dedesubt, spre exemplu, ce planuri de viitor sunt în zonă? Cu toată bunăvoința și dorința de a face bine, poate ajunge să încurce lucrurile dacă e lăsat să facă astfel de intervenții care, repet, sunt în sarcina municipalității.

Am întâlnit situații în care rădăcinile copacilor aproape că au spart conducte de gaz sau în care conductele de apă rece au fost străpunse. Noi nu vrem să mai promovăm ceea ce s-a făcut altădată, să dăm oamenilor copaci și fire de gard viu ca să le planteze ei unde consideră. Vrem să facem noi amenajările după un anumit concept”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Rețelele subterane rămân un mister

Din păcate, noul concept ar putea avea de suferit, pentru că rețelele subterane de utilități nu sunt prea bine cunoscute nici măcar la nivelul municipalității.

Pe de o parte, nu puține au fost cazurile în care șantierele unor lucrări foarte importante pentru oraș au fost încurcate de aceste rețele, cel mai recent exemplu fiind reamenajarea străzii Podeanu.

Pe de altă parte, sunt și situații în care plantările nu țin cont de rețelele de utilități, un astfel de caz fiind întâlnit pe strada Aurel Popovici și sesizată în paginile cotidianului nostru în luna februarie.

Pe aceeași stradă, a fost plantat un șir de arbori, care au fost scoși din pământ după o săptămână pentru a fi… mutați. Se pare că noul concept de amenajare a cartierelor își cam pierde din vigoare pe măsură ce se îndepărtează de birourile de pe C.D. Loga nr. 1.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Gata cu grădinile din fața blocurilor!

  1. Mai bine ar rezolva problema locurilor de parcare din Zona Soarelui, caci pana acum, acest cartier a ramas singurul in care sute de masini sunt parcate pe pamant si in noroi.
    Dupa ce a tras asfalt la blocurile in care are locuinte si pe langa scoala, primarul a oprit santierul, desi promisiunile erau altele!

  2. Decat sa vezi tot felul de buruieni in fata si in spatele blocului mai bine sa puna primaria doar gazon…dar sa se si ocupe de elsa trimita echipele de la spatiile verzi pe teren sa-l ude si sa-l tunda cand e nevoie..

  3. Dar cu gunoaiele dintre blocuri ce faceti? Numai gradinile le desfintati dar gunoaiele nu ? Veniti in zona dorobanti pe str Cornel Lazar sa vedeti ce munte de gunoi este tot timpul si nimeni nu face nimic sa desfinteze acel loc plin de mizerie ! Macar gradinile sunt ingrijite de locatari dar gunoaiele ce tin de primarie nu dispar !
    Faceti ceva pana nu ne umplem de sobolani si desfintati gunoaiele dintre blocuri !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *