Ce le transmite localnicilor noul primar din Moșnița Nouă

Moșnița Nouă este una dintre comunele timișene ce au, începând din luna iunie, primar nou, locuitorii alegându-l în fotoliul de edil-șef pe Florin Bucur.

În vârstă de 39 de ani, de loc din Albina, localitate aparținătoare de Moșnița, administrator de societate comercială până la alegerile din urmă cu două luni, Florin Bucur nu este un novice într-ale administrației publice, fiind, în perioada 2012-2016, consilier local.

„Am decis să candidez la funcția de primar fiind convins că pot administra mai bine comuna, că pot face mai mult”, declară el. Ca și coechipier într-ale administrației, primarul Bucur va avea alături un consiliu local format din 15 persoane, dintre care doar trei sunt nou-venite, restul de 12 având în spate cel puțin patru ani de guvernare locală.

„Încă suntem în reorganizare, mă obișnuiesc cu noua situație”, declară el, la o lună și câteva zile de când a depus jurământul, devenind astfel, în mod oficial, primar al comunei Moșnița. Florin Bucur preferă ca, deocamdată, să vadă cum stau lucrurile.

„În perioada imediat următoare, intenționez să modific organigrama și să-i fac fiecărui angajat fișa postului. Îmi doresc, prin aceste măsuri, ca primăria să funcționeze cât mai eficient. Am, însă, în vedere și întocmirea, respectiv depunerea de proiecte pentru obținerea de bani europeni. Și mai doresc să definitivăm Planul Urbanistic General al comunei”, spune edilul-șef.

Ajungând cu discuția la acest capitol, noul primar a mai declarat că Moșnița Nouă nu-și va modifica politica de urbanism, în sensul că nu se va aproba, în intravilan, parcelarea plațurilor cu suprafețe mai mici, pentru construirea de case ori blocuri.

„Conform noului PUG, se pot ridica imobile chiar și cu șapte nivele, dar în zona nouă. În vatra veche, reglementările rămân aceleași”, adaugă Florin Bucur.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

11 Comments
Pascut cornel laurentiu 3 martie 2019
Buna ati putea sa incepeti sa asfaltati si strazile din albina,macar sa puneti pietris orce nu conteaza sa vedem si noi ca va pasa de locatarii din albina domnule primar,si sa betonați intrarea in albina ca exista mari riscuri de accident.
PURECA LUCIAN 31 mai 2017
D-le PRIMAR. Cu permisiunea Dvs.va relatez faptul ca pe portiunea de drum de la iesirea din Mosnita Noua (Cova Ghera) si pana la calea ferata de la intrarea in Timisoara (Calea Buziasului),toate autovehicolele circula cu o viteza de peste 100 Km/ora sau chiar mai mult. Parerea mea este ca sa montati pe aceasta portiune de cca 3 km. din 300 in 300 metri acele dispoziitive rezonatoare care sa avertizeze,soferii nesimtiti ca depasesc viteza legala de 50 Km/ora in localitati ? Ce spuneti de idee ?Va informez ca pe acest segment de drum de-a lungul timpului au avut loc mai mule accidente de circulatie.
Marius 11 august 2016
Strada Iezer? Drum? Asfalt? Stâlpi de curent? Iluminat stradal? Apa curenta? Gaz? Intra și acestea în atribuțiile dvs. Am crezut în schimbare... sper sa nu dezamăgiți. Nu uitați un lucru. Oamenii v-au pus în scaunul de primar... tot oamenii va pot da jos.
Cristina 10 august 2016
Ce dorim noi locuitorii din Mosnita Veche strada Vicentiu Babes este aceea de a ne fi asfaltată strada...D.Le Primar avem incredere in promisiunea făcută ca in urmatoarele luni aceasta va deveni realitate.Toate masinile le distrugem ori asa ceva e de neconceput.Urmatoarea factura de la reparatia masinii cine o va platii...oare.?V.Am aratat devotamentul nostru acum e randul D.voastra de om cinstit si educat.Va multumim anticipat.
Florin 10 august 2016
Ar trebui umblat putin la "educatia" functionarelor de la ghiseurile primariei. In primul rand as puna usi cu geam de sticla, sa se poata vedea cand este cineva inauntru sa nu mai "deranjam", sa nu intram cand doamnele sunt ocupate !!! Le deranjeaza foarte tare.....
Police 9 august 2016
Aproape de bani europeni, da ce să zicem mafie si penali asta va doriți banii dar mulți....
Police 9 august 2016
Interese vb după un an și mai vedem toți sunteți o apă și un pământ dat m-ai bune decât Sorincau un penal si jegos
bloc pe casa 9 august 2016
Sapte nivele?Se stie ca presedintele Pnl Mosnita(care este si consilier local) are agentie si dezvolta proiecte imobiliare.Deci incep interesele.
Cristi 9 august 2016
„Conform noului PUG, se pot ridica imobile chiar și cu șapte nivele, dar în zona nouă. În vatra veche, reglementările rămân aceleași” - Din asta ce sa intelegem mai exact? Ca daca sunt intr-o zona noua, un PUZ existent, dar care nu e in vatra satului, se pot face blocuri? Sau doar la PUZ-urile noi se va aplica aceasta prevedere?