Cazul Suedia: imunitate de grup în loc de izolare. Cu ce rezultate?

suedia

Majoritatea statelor europene au introdus măsuri dure de izolare și sancțiuni drastice pentru cei care nu le respectă, totul pentru a evita răspândirea epidemiei de coronavirus. Nu și Suedia, informează CNN.

CITEȘTE ȘI: Asfalt ca-n palmă pe drumurile județului Timiş

În această țară restaurantele și barurile sunt deschise, la fel și locurile de joacă și școlile, iar guvernul se bazează pe responsabilitatea cetățenilor pentru ține numărul infecțiilor sub control.

Este o abordare controversată, criticată de președintele SUA, Donald Trump. „Suedia a făcut asta, imunitatea de grup. Suedia are mari probleme acum”, a spus Trump marți.

Guvernul suedez este convins că abordarea sa va funcționa. Ministrul de Externe Ann Linde a declarat miercuri pentru un post de televiziune că președintele Trump „greșește” când spune că Suedia urmează teoria „imunității de grup” – atunci când permite îmbolnăvirea cetățenilor și îi protejează pe cei vulnerabili, populația dobândind astfel imunitate contra virusului.

Potrivit lui Linde, strategia Suediei este următoarea: „Fără izolare și ne bazăm foarte mult pe responsabilitatea fiecărui cetățean”.

Anders Tegnell, Epidemiolog de stat al Agenției de Sănătate Publică din Suedia, respinge criticile lui Trump. „Cred că Suedia se descurcă foarte bine”, a spus Tegnell pentru Expressen, publicație afiliată CNN. „Produce rezultate bune așa cum a făcut mereu. Până acum sistemul de sănătate suedez se descurcă fantastic cu pandemia”.

Până pe 9 aprilie, Suedia avea peste 9.000 de cazuri confirmate de coronavirus și 793 de morți.

Citește mai mult AICI

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.