Asfalt ca-n palmă pe drumurile județului Timiş

Consiliul Județean Timiș desfășoară lucrări de întreținere pe o distanță de aproape nouă kilometri pe drumul județean 681, o șosea importantă, de legătură cu DN 6, în zona Lugojului, între Crivina și Nădrag. Sunt investite 1,6 milioane de lei din bugetul județului pentru a aduce drumul la condiții normale de trafic și siguranță rutieră.

De asemenea, se toarnă covor asfaltic pe ruta Timișoara – Utvin, iar autoritățile promit drum ca-n palmă pe o distanță de 2,5 kilometri. Este vorba despre lucrări de întreținere pe drumul județean 591, o șosea importantă, utilizată de foarte mulți timișoreni și localnici. Au fost investiți în această lucrare 560.000 de lei din bugetul județului. S-au făcut deja corecții la baza drumului, urmând a turna asfaltul în următoarele zile, profitând de vremea bună și de traficul redus din această perioadă.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a semnat, vineri, contractul de execuție pentru asfaltarea porțiunii de șase kilometri de pe DJ 609F, dintre Bazoșu Nou și Recaș, iar utilajele vor ajunge pe acest drum în cel mai scurt timp posibil. Investiția a fost posibilă prin preluarea în administrarea județului a două drumuri comunale și ridicarea lor la rang de drumuri județene.

O parte din drum este din piatră, iar porțiunile unde există asfalt sunt amenajate în condiții de drum comunal și nu mai fac față creșterii valorilor de trafic în zonă. Pe sectorul de piatră, o mare problemă o reprezintă și colectarea și evacuarea apelor de pe carosabil. Podețele transversale care preiau apele din șanțuri lipsesc în mare parte, iar cele existente sunt colmatate.

Vor fi amenajate și drumurile laterale, pe o lungime de 15 metri, cât și accesele către proprietăți, pe bază de podețe. Valoarea lucrărilor este de peste 10 milioane de lei, bani provenind din Programul Național de Dezvoltare Rurală și din fondurile Consiliului Județean Timiș.

„Pe porțiunea dintre Bazoșu Nou și Recaș se va circula ca-n palmă în nouă luni din momentul în care încep lucrările. Pe drumurile din Timiș se muncește și în pandemie. Trebuie să mergem înainte!”, a spus Dobra.

Consiliul Județean Timiș a alocat în bugetul din acest an o sumă de 32.500.000 de lei destinată lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene, pe lângă fondurile angajate în lucrările mari de modernizare și extindere a șoselelor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Asfalt ca-n palmă pe drumurile județului Timiş

  1. D-le Dobra sunt aproape doua luni de cand au fost sapate santurile in loc.Brestovat si inca nu au fost facute podetele in fata caselor.Oamenii au fost nevoiti sa faca improvizatii pt.a putea merge la magazine pt cumparaturi sau pt alte nevoi.Lucrarile la sosea merg mutumitor dar aceasta e o problema pt.localnici,mai ales ca multi sunt oameni in varsta.Poate,totusi…!

Lasă un răspuns