Cazul blocului groazei de la Timişoara. Ministerul Sănătății anunță o anchetă

Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică Timiş, a demarat o anchetă referitoare la cazul de la Timişoara, unde trei persoane dintr-un bloc, dintre care doi copii, au decedat, altele fiind internate în spital.

Reprezentanţii DSP Timiş au prelevat probe de apă din locuinţele persoanelor afectate „în vederea determinărilor microbiologice şi fizico – chimice”.

CITEȘTE ȘI: Tragedie la Timișoara: doi copii și o femeie au murit, zeci de oameni au ajuns la spital și un bloc a fost evacuat

Ministerul precizează că inspectorii sanitari nu au putut lua legătura direct cu administratorul blocului şi cu reprezentantul firmei de deratizare/dezinsecţie, deoarece sunt interogaţi de organele abilitate, urmând ca acest lucru să aibă loc imediat ce va fi posibil.

„A fost identificată societatea de deratizare/dezinsecţie şi urmează să se efectueze un control pentru verificarea avizelor substanţelor biocide utilizate şi a modului cum au fost administrate. În şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă care a avut loc la Instituţia Prefectului Timiş începând cu ora 14,00 s-a hotărât evacuarea întregului imobil. În prima etapă, 45 de persoane care au fost evacuate şi cazate într-un liceu timişorean au fost verificate din punct de vedere igienico – sanitar de către inspectori ai SCSP din cadrul DSP Timiş”, se mai arată în comunicat.

0 Comments

No Comment.