Tragedie la Timișoara: doi copii și o femeie au murit, zeci de oameni au ajuns la spital și un bloc a fost evacuat

bloc toxic

Totul a început în ultimele zilei ale săptămânii trecute. Un copil de doar 10 zile s-a stins la spital, la fel și un micuț de trei ani. Diagnosticele păreau diferite și nimeni nu și-a dat inițial seama că au o legătură. Între timp, mama unuia dintre micuți s-a stins și ea din viață și tot mai multe apeluri la 112 soseau de la aceeași adersă, un bloc de pe strada Miorița.

CITEȘTE ȘI:  Decese și îmbolnăviri suspecte, la aceeași adresă din Timișoara

Cei de la Unitatea de Primiri Urgențe au sesizat acest lucru și l-au comunicat Inspectoratului Pentru Situații de Urgență. Reprezentanții acestuia verifică blocul cu echipamente speciale și constată urme medii dintr-o neurotoxină într-un apartament de la etajul trei, precum și urme slabe ale aceleiași substanțe,   între etaje și la etajul patru.

Este momentul în care lucrurile încep să se precipite. Autoritățile convoacă un comitet de urgență și se ia decizia evacuării blocului cu peste 200 de apartamente. Loctarii sunt verificati cu atenție de medici și nu li se mai permite accesul în imobil.

Poliția intră pe fir și află că firma care a executat de curând dezinsecția în bloc a mai efectuat lucrări similare și în două localuri din oraș. Acestea sunt închise și se caută prezența unor substanțe toxice.

Se găsesc și procesele verbale ale operațiunii de dezinsecție și încep verificările legate de substanțele folosite și de cantitatea în care acestea au fost utilizate.

În urma controlului medical, alți locatari sunt internați pentru investigații suplimentare și supraveghere.

Cercetările continuă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns