Cazare și mese gratuite la Timișoara pentru pacienții oncologici pe perioada radioterapiei

Cazare și mese gratuite la Timișoara pentru pacienții oncologici pe perioada radioterapiei

Cazare și mese gratuite la Timișoara pentru pacienții oncologici pe perioada radioterapiei

Un număr de 48 de locuri de cazare gratuită în camere de două sau trei paturi, cu baie proprie, și trei mese pe zi sunt oferite de Asociația OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp, pacienților care se află în tratament de radioterapie și care au domiciliul în afara Timișoarei și nu își permit naveta din cauza situației financiare sau a stării lor de sănătate. Cazarea se face chiar în clădirea Ambulatoriului de radioterapie.

„Vorbim, practic, despre o componentă a misiunii Asociației OncoHelp, aceea de a oferi sprijin permanent pacienților oncologici, nu doar în ceea ce privește asigurarea unui tratament medical, ci și un suport emoțional, și mai ales logistic, pe toată durata procesului lor de recuperare.

Știm cât de copleșitoare poate fi această luptă și cât de greu poate fi să faci față unei boli oncologice. Prin acest program de cazare gratuită, ne dorim să le oferim pacienților un mediu sigur și confortabil, unde să se poată concentra pe procesul de vindecare și să primească suportul de care au nevoie.

CITEȘTE ȘI: Cursurile au fost suspendate la ”Loga”, după ce zeci de elevi și profesori au ajuns la spital

Este în responsabilitatea noastră să facem totul pentru ca această luptă să fie cât mai ușoară și mai suportabilă pentru pacienți și familiile lor”, spune prof. univ. dr. Șerban Negru, președinte Asociația OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara.

„Ne implicăm cu toată inima și resursele noastre în asigurarea celor mai bune condiții pentru pacienții noștri. Tratamentul oncologic poate fi o provocare, atât din punct de vedere medical, cât și emoțional, iar noi ne străduim să facem tot posibilul pentru a le ușura acest parcurs dificil.

De aceea, am pus la dispoziție nu doar locuri de cazare, ci și un mediu în care pacienții se simt sprijiniți și îngrijiți. Ne dorim ca aceștia să simtă că sunt într-o comunitate în care sunt înțeleși și susținuți, și să aibă încredere că vor primi cea mai bună asistență medicală posibilă.

Este o muncă de echipă, iar noi suntem hotărâți să facem tot ce ne stă în putință pentru a le oferi pacienților noștri tot sprijinul și confortul de care au nevoie în timpul acestei bătălii împotriva unei maladii cumplite”, spune dr. Valeriu Borugă, manager Asociația OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara.

Pentru a beneficia de cazare în cadrul Asociației OncoHelp, pacienții vor completa un chestionar în momentul în care li se stabilește planul de tratament care include numărul de zile de ședințe de terapie.

Centrul de Oncologie OncoHelp este un spital universitar dotat cu 165 de paturi, dintre care 131 pentru spitalizare continuă, 29 de paturi pentru spitalizare de zi si 5 paturi ATI SPA( Supraveghere post-anestezie).

În cadrul Centrului sunt oferite gratuit servicii medicale de oncologie, radioterapie, hematologie, endoscopie digestivă superioară și inferioară, imagistică medicală (computer tomograf, ecografie medicală și mamografie).

În cadrul unității sanitare functionează singurul centru de îngrijiri paliative dintr-un spital universitar din vestul țării.

Tot aici, pacienții beneficiază de cazare și masă gratuite pe perioada tratamentelor de radioterapie, în cadrul unei clădiri cu 48 paturi care asigură condiții hoteliere moderne.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *