CAZ UNIC în România! Două comune vecine din Timiş sunt conduse de doi verişori. Poartă acelaşi nume şi sunt primari de peste 25 de ani

Două comune vecine din Timiş sunt conduse de doi verişori. Poartă acelaşi nume şi au la activ şapte şi, respectiv, opt mandate de primar. Reședința comunei Ohaba Lungă se află la 12 kilometri de cea a vecinei Bara. Spre deosebire de aceasta, care nu are nici 400 de suflete, prima are 1.150 de locuitori.

Între cele două există însă și similitudini. Astfel, dacă la Bara este primar Ioan Lăzărescu, la Ohaba Lungă, în fruntea comunei este Ion Lăzărescu, nimeni altul decât vărul celui dintâi. Dacă primul dintre ei se află la cârma comunității de șapte mandate, nici vărul nu este mai prejos: Ion Lăzărescu este primar de opt mandate, adică din 1990, primul fiind de doi ani.

Citeşte şi: Un primar se află de şapte mandate în fruntea comunităţii. Are grijă de 400 de locuitori şi de cinci sate aflate într-un loc mirific

Edilul din Ohaba Lungă ne-a declarat că „nu mai merge încă unul”. Tot el a spus că „e vremea să vină și tineretul în fruntea comunei”. Nici el nu se poate plânge de concurență, dar contracandidații săi fie erau leat cu el, fie „mai bătrâni”.

Aflăm, de asemenea, că în 27 de ani de când e în funcție, s-a aflat zi de zi în primărie, ușa biroului său fiind mereu deschisă, la propriu, tuturor celor care îi calcă pragul. Nu are însă nici un favorit pe care să-l susțină și nu pregătește pe cineva anume să-i succeadă în funcție.

„Ar fi degeaba, spune el, căci nu îi poți obliga pe oameni să voteze cum vrei tu. Ei votează cum cred, nu altfel. Puteți, însă, fi siguri că nu va rămâne comuna fără primar. Doar dacă o vor desființa…”, a mai adăugat Ion Lăzărescu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns