Caz dramatic, cu traficanți de minori, exploatări și petreceri cu circuit închis, petrecut în Banat

Arestaţi pentru înşelăciune, la Timişoara. Au oferit în fals imobile spre închiriere

Caz dramatic, cu traficanți de minori, exploatări și petreceri cu circuit închis, petrecut în Banat

Vineri, 6 octombrie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Caraș-Severin, au efectuat 13 percheziții domiciliare în Caraș-Severin, la adresele unor persoane bănuite de trafic de minori, trafic de persoane, coruperea sexuală a minorilor, proxenetism, act sexual cu un minor, constituirea unui grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și uzul de armă fără drept.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada mai – octombrie 2023, un bărbat ar fi convins-o pe femeia cu care ar fi avut o relație extraconjugală, să o determine pe fiica ei minoră, de 11 ani și pe nepoata acesteia majoră, să asiste, să participe și ulterior să efectueze acte de natură sexuală în vederea exploatării sexuale în interes propriu a celor două.

De asemenea, bărbatul ar fi constituit un grup infracțional organizat din care ar fi făcut parte apropiați ai acestuia, membrii grupului organizând și participând la partide de vânătoare într-un fond de vânătoare din județ, unde ar fi fost folosite arme de vânătoare deținute la diverse imobile, pe care o parte din membrii grupării le-ar fi deținut fără drept.

Carnea de vânat rezultată din aceste activități ar fi fost prelucrată în preparate de tip mezel și ar fi fost, ulterior, comercializată sau oferită cadou în scopul obținerii la schimb a unor servicii de interes pentru membrii grupării.

Totodată, în cadrul întrunirilor și petrecerilor cu circuit închis la care ar fi participat membri ai grupării și persoane din anturajul acestora, liderul grupării ar fi înlesnit practicarea prostituției de către mai multe femei cu aceste persoane, în scopul obținerii de foloase patrimoniale de către aceste femei și de foloase nepatrimoniale pentru sine.

Până în prezent, au fost identificate 5 persoane vătămate majore.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin au dispus reținerea a două persoane, a uneia pentru trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, act sexual cu un minor, corupere sexuală a minorilor, constituirea unui grup infracțional organizat în scopul comiterii unor fapte grave din sfera infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept și a celeilalte pentru trafic de minori, trafic de persoane și corupere sexuală a minorilor”, a transmis IPJ Caraș-Severin.

CITEȘTE ȘI: Dominic Fritz folosește ilegal primăria pentru a face propagandă prin administratorii de imobile

Suportul tehnic a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și de Biroul Tehnic și Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală. La activitățile de documentare au participat și polițiști de frontieră de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Caraș-Severin. Totodată, au fost implicați în operațiuni polițiști de la brigăzile și serviciile de combatere a criminalității organizate Timișoara, Craiova, Arad și Mehedinți, polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, polițiști de frontieră de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Caraș-Severin și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin și Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *