Cu siguranță, porumbul fiert în toiul verii ne aduce aminte de copilărie, de mirosul îmbietor și gustul savuros căruia nu îi poți rezista. Este delicios cu sare, unt sau alte condimente. Este mai simplu să-l cumperi gata făcut, însă cel mai gustos este tot cel preparat în casă, după rețeta gospodinelor.
CITEȘTE ȘI: Lista celor mai periculoase drumuri din România. Aici au loc, anual, sute de accidente rutiere
Există câteva secrete pe care trebuie să le știi pentru a prepara un porumb gustos. Nu este mare lucru sa obtii acel porumb fiert dupa care tanjesti.Trebuie să alegi acel porumb tanar, care sa aiba panusele cat mai verzi, iar boabele sa fie lipite intre ele, fara spatii! Porumbul clasic romanesc are nevoie de un timp de fierbere mai mare decat cel american, mai exact cel putin 45 de minute.
Dupa ce vei desfaci porumbul, nu arunca panusele (frunzele), pentru ca vei mai avea nevoie de ele. Mai apoi, desfa rand pe rand porumbul. Daca ai probleme cu rinichii sau vrei sa le previi, ar fi bine sa pastrezi si matasea porumbului. Dupa ce l-ai curatat, este momentul sa stii cum sa organizezi totul in oala incapatoare pe care o vei alege.
Trebuie să pui cateva panuse la fundul oalei, dupa care vei incepe sa pui porumbul, unul cate unul. Daca sunt prea mari, rupe-i in doua. Nu uita sa pui si matasea porumbului (macar o parte din ea). Deasupra vei mai pune cateva panuse si vei adauga apa, cat sa acopere totul.
Daca vezi ca porumbul se ridica la suprafata, poti pune ceva mai greu deasupra lor, cum ar fi o farfurioasa mica din tabla.La final poți adauga o lingurita generoasa de sare, pentru a fi sigura ca vei obtine un porumb aromat si gustos. Daca nu vei pune sare, nu va avea același gust.
sursa: stirilekanald.ro