Castel de nisip cu înălțime record, ridicat în Danemarca. Video

Cel mai înalt castel de nisip din lume, care măsoară peste 20 de metri în înălţime şi cântăreşte aproape 5.000 de tone, a fost construit în nord-vestul Danemarcei, au anunţat miercuri creatorii lui, potrivit AFP și Agerpres.

CITEȘTE ȘI: Avertisment pentru turiștii care pleacă în Bulgaria! Se pot percepe taxe „ascunse”

Înalt de 21,16 metri şi prezentând numeroase motive decorative, castelul de nisip din Danemarca depăşeşte cu peste trei metri o construcţie similară realizată în Germania în 2019, care deţinea până acum recordul mondial Guinness în domeniu, cu o înălţime de 17,66 metri.
Construit în staţiunea balneară Blokus, situată în proximitatea nordică a Peninsulei Iutlanda, castelul danez a fost realizat sub forma unei piramide pentru a nu se prăbuşi, o metodă frecvent utilizată de experţii din domeniul acestor construcţii fragile.

Creatorul său, olandezul Wilfred Stijger, care a fost ajutat de 30 dintre cei mai buni sculptori în nisip din lume, a dorit să prezinte puterea deţinută de noul coronavirus asupra lumii de la începutul pandemiei de COVID-19.
În total, 4.860 de tone de nisip danez au fost utilizate pentru a construi această fortăreaţă. Edificiul a putut fi ridicat graţie unei structuri din lemn, ascunsă în interiorul castelului de nisip.
Potrivit creatorilor săi, castelul ar trebui să reziste până când un îngheţ puternic ar urma să îl distrugă, în februarie sau martie.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns