„Casa din copac”, un lungmetraj impresionant

florin branza

„Casa din copac”, cel dintâi lungmetraj al tânărului regizor Florin Brânză (foto1), poate fi vizionat astăzi, de la ora 20, la Cinema Shopping City Timişoara, sala 5, într-o proiecţie cu scop caritabil. Partener în această acţiune este Asociaţia „Little People”, ai cărei beneficiari sunt copiii bolnavi de cancer internaţi în spitalele din oraş şi din ţară.

Florin Brânză are 25 de ani şi s-a născut în Freidorf, în acelaşi cartier ca şi Johnny Weismueller.

După absolvirea Liceului „Jean Louis Calderon”, a studiat Producţia Media la Universitatea Bedfortshire din Anglia. În 2016, în perioada studenţiei, Florin a scris şi a regizat scurtmetrajul „Casa din copac”, un film cu care a fost prezent la multiple festivaluri şi care a fost nominalizat la categoria „Best Short Drama” la Royal Television Society din Londra.

După ce a activat ca freelancer, videograf şi editor, în 2018 Florin Brânză a scris scenariul, a produs şi a regizat lungmetrajul intitulat tot „Casa din copac”, o peliculă bazată pe ideea scurtmetrajului omonim.
casa din copac1
După ce a adunat ceva fonduri printr-o acţiune de crowdfunding, a strâns laolaltă o echipă de colegi, prieteni şi profesionişti care au acceptat să i se alăture în producţia acestui film.

Din distribuţie fac parte atât actori timişoreni, cât şi din ară şi străinătate: Bogdan Fanariu, Laurenţiu Pleşa, Mădălina Ghiţescu-Petre, Alina Ilea, Jan Nova, William Ashmore, Robert Copoţ, Mirela Puia, Romeo Ioan, precum şi copiii Ianisa Jelmărean şi Luca Puia.

Pelicula lui Florin Brânză prezintă povestea lui David, un tată recent divorțat, care încearcă să se apropie de fiica sa, Maya, construind o casă în copac.

În urma partajului, David și fosta lui soție, Anca, ajung să împartă custodia Mayei: Anca, în timpul săptămânii, iar David, în weekend. Nu mult după această decizie luată la comun, David realizează că, în vacanța de vară, Maya este liberă să stea cu el oricând.

După o luptă eșuată în tribunal pentru schimbarea condițiilor contractului, David nu are de ales decât să își vadă fiica în weekend. Afectat de evenimentele recente, el începe să aibă flashback-uri din copilărie, prin care ajunge să retrăiască diferite momente care l-au marcat. Rememorările au în prim-plan acțiunile tatălui său, care și-au lăsat amprenta negativ asupra lui David.

Partenerii proiectului sunt Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara – Căminul pentru Persoane Vârstnice „Inocențiu Micu Klein”, Aeroportul Internaţional „Traian Vuia”, Tribunalul Timiș, Primăria Municipiului Timișoara şi Casa de Cultură a Studenților.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns