Casa cu Atlanți va avea acoperiș nou

casa cu atlanti 1

Una dintre clădirile reprezentative din Piața Libertății a intrat în lucrări serioase de reabilitare. Situată pe strada Victor Vlad Delamarina nr. 1, Casa cu Atlanți va avea, până în luna mai a anului viitor, fațada reabilitată și acoperișul reparat.

CITEȘTE ȘI: Timişoara, pe locul al treilea în topul naţional al chiriilor piperate

Lucrările nu se află doar afișate pe panou, ci sunt în plină desfășurare. Ieri, câțiva muncitori puteau fi zăriți pe acoperiș, îndepărtând țiglele deteriorate și schimbând lemnăria veche pentru a o înlocui cu una nouă și trainică.

CITEȘTE ȘI: Doi minori s-au sinucis în urma unui joc periculos apărut în mediul online

Ridicată la începutul secolului XIX, Casa cu Atlanți a fost neglijată în ultimii 20 de ani, din cauza unui proces care s-a tot lungit pe la diverse instanțe.

CITEȘTE ȘI: Răsturnare de situație în cazul polițistului pedofil. Eugen Stan face mărturii șocante despre victimele sale

După pronunțarea sentinței definitive, actualul proprietar a început demersurile pentru reabilitare, iar exemplul său ar fi unul bun de urmat și de alți deținători de clădiri din Piața Libertății, în caz contrar, anul 2021 ne va surprinde cu multe clădiri istorice ultracentrale gata să se dărâme peste turiști.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns