Timişoara, pe locul al treilea în topul naţional al chiriilor piperate

Proprietățile rezidențiale, mai scumpe cu aproape cinci procente. Vezi evoluția pieței imobiliare din Timișoara

Pentru 300 de euro lunar este ocupabil, la ora actuală, un apartament cu două camere din zona Sălii Olimpia din Timişoara, dar oferta poate fi considerată chilipir în comparaţie cu altele de pe raza oraşului.

Piaţa timişoreană a chiriilor a intrat deja în febra obişnuită în această perioadă, când deschiderea noului an universitar bate la uşă.

La nu mai puţin de 500 de euro pe lună este oferit un apartament situat, nu-i vorbă, ideal pentru un tânăr studios, mai precis în zona Complexului Studenţesc şi într-un bloc nou-nouţ.

CITEȘTE ȘI: Răsturnare de situație în cazul polițistului pedofil. Eugen Stan face mărturii șocante despre victimele sale

În acelaşi areal se mai găsesc, e drept, şi locuinţe pentru buzunare mai modeste, dar totuşi nu excesiv de uşoare, pentru că nici 220 de euro pentru o garsonieră nu-i o sumă chiar de colea, apropo de una dintre ofertele disponibile în momentul de faţă.

Dacă vorbim despre apartamente la bloc situate ultracentral, scorurile sunt şi mai aspre, pornind de la 350 de euro şi ajungând în unele cazuri, pentru domicilii mai spaţioase şi noi, chiar la 650 de euro pe lună!

CITEȘTE ȘI: Scene șocante surprinse într-un oraș bănățean. Câine mort târât în lesă pe stradă. Video

În plus, cei în căutare de locuinţe închiriabile în capitala Banatului nu trebuie să se aştepte ca în următoarea perioadă să găsească proprietari mai puţin pretenţioşi. Din contră, practica anilor trecuţi a arătat că în septembrie şi octombrie chiriile de aici ating cele mai înalte cote.

Chirii scumpe ca focul

Cât de scumpe sunt chiriile din Timişoara, comparativ cu alte mari oraşe? Ei bine, municipiul de pe Bega e poziţionat pe locul al treilea într-un top naţional.

Potrivit monitorizării realizate de platforma online analizeimobiliare.ro, în Cluj-Napoca, chiria medie se cifrează la 250 de euro în cazul garsonierelor, la 380 de euro pentru două camere şi la 470 de euro pentru trei odăi.

CITEȘTE ȘI: Doi minori s-au sinucis în urma unui joc periculos apărut în mediul online

Bucureştiul a ajuns ceva mai ieftin decât capitala Ardealului la capitolul spaţiilor locative închiriabile, fiind vorba, în medie, despre 240 de euro pe lună pentru o garsonieră, de 350 de euro pentru locuinţa cu două camere şi de circa 400 pentru cea cu trei.

Timişoara e pe poziţia a treia a podiumului, dar nu la o distanţă foarte mare de capitala ţării. Chiria medie pentru garsoniera de pe Bega a ajuns la aproximativ 190 de euro, în timp ce apartamentul cu două camere e ocupabil pentru 300 de euro, iar cel cu trei pentru circa 360.

Un alt mare centru universitar, Iaşiul, e comparabil cu Timişoara la capitolul valorii chiriilor, acolo locuinţa monocamerală putând fi ocupată pentru 200 de euro, cea cu două camere pentru 280, iar cea cu trei pentru aproximativ 350.

În ceea ce priveşte piaţa timişoreană, mai e de semnalat o scumpire semnificativă a chiriilor, comparativ cu situaţia de acum 12 luni.

Plusurile sunt de aproximativ 15 euro pentru garsonieră, de 20-25 de euro pentru două camere şi de peste 30 de euro în cazul apartamentelor tricamerale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns