Cartierul rezidențial din… Grădina Mare. Au fost parcelate 20 de locuri de case, oferite de primărie

pesac

Dacă alte localități timișene se dezvoltă extinzându-și intravilanul pe izlazul din jurul lor, într-un sat din Timiş lucrurile se petrec altfel. Extinderea zonei locuite a început cu mijlocul comunei, pe locul fostei grădini mari a școlii.

Printr-un plan urbanistic zonal al primăriei, aici au fost parcelate 20 de locuri de case. La ora actuală există deja edificate, în diverse faze, 16 locuințe. Investitorii în case noi sunt tineri din comună, unii dintre ei plecați pe afară ca să câștige bani mulți.

Succesul acestei prime inițiative rezidențiale din Pesac a încurajat autoritățile să mai valorifice în același scop încă un teren intravilan, unde vor fi parcelate alte zece locuri noi pentru construirea de locuințe.

Conform viceprimarului Mihail Lungu, PUZ-ul aferent se află în lucru, iar loturile de case vor fi disponibile după finalizarea și aprobarea proiectului rezidențial promovat de primărie.

Cu această extindere a numărului de gospodării, Pesacul rezolvă toate solicitările momentane ale tinerilor dornici să investească în propria lor locuință, intrând astfel în rândul localităților cu viitorul asigurat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns