Carnea a fost interzisă: Copiii din Freiburg (Germania) vor primi numai mâncare vegetariană

Carnea a fost interzisă: Copiii din Freiburg (Germania) vor primi numai mâncare vegetariană

Carnea a fost interzisă: Copiii din Freiburg (Germania) vor primi numai mâncare vegetariană

Meniu vegetarian pentru copii la Freiburg – Carnea devine un produs interzis: Din anul școlar care vine, copiii din grădinițele municipale și școlile primare din Freiburg vor primi doar mâncare vegetariană.

Acest lucru a fost decis de majoritatea consiliului municipal din sudul orașului Baden, marți seara. În plus, prețurile pentru mesele școlare vor fi majorate treptat începând cu anul școlar 2023/24. Propunerea a primit unele critici dure, inclusiv din partea consiliilor de părinți. A fost aprobat cu 27 de voturi pentru, 14 împotrivă.

Meniu vegetarian pentru copii la Freiburg

Până acum au existat două tipuri de mâncare, fiind servite și carne și pește. Orașul restricționează alegerea prânzurilor calde, în principal din motive de cost, informează ziarulromanesc.de.

Inițiativa Freiburg este unică în sud-vest: Ministerul Agriculturii și Alimentației din Stuttgart a declarat că nu cunoaște niciun alt oraș sau municipalitate care să ofere alimente complet fără carne în grădinițe și școli, scrie tag24.de.

Evaluarea ministerului – este responsabil și de nutriție – a fost depusă înainte de decizia consiliului orașului Freiburg.

„Copiii ar trebui să aibă ocazia în timpul dezvoltării lor de a-și dezvolta propriul gust și de a încerca lucruri.

Aceasta include și consumul de carne”, a spus ministerul. Consiliul local nu a ținut cont de aceasttă poziție.

Vegetarianismul este practica de a se abține de la consumul de carne. Poate include și abținerea de la a consuma toate produsele secundare ale sacrificării animalelor.

Este într-adevăr mai sănătos să fii vegetarian?

Vegetarienii par să aibă un nivel scăzut al colesterolului de lipoproteine ​​cu densitate scăzută, tensiune arterială mai scăzută și rate mai scăzute de hipertensiune arterială și diabet de tip 2 decât cei care mănâncă carne.

Vegetarienii tind, de asemenea, să aibă un indice de masă corporală mai scăzut, rate generale mai scăzute de cancer și risc mai scăzut de boli cronice.

Foto cu rol ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *