Cardul european de asigurat: cum se poate obține

dumitrascu 17 iunie

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timis le reamintește asiguraților că pot beneficia gratuit de cardul european de asigurat. Acesta  conferă dreptul titularului de a beneficia de asistență medicală devenita necesară, în cursul unei șederi temporare, într-un stat membru al Uniunii Europene. Acest document se eliberează la cererea persoanei asigurate, pentru deplasări scurte în afara granițelor României și este valabil numai pe teritoriul statelor membre UE.

„În contextul necesității de a limita răspândirea virusului COVID 19,  CJAS Timiș a pus la dispoziția asiguraților o adresă de e-mail unde se pot trimite cererile și actele necesare în vederea procurării cardului european. Astfel, fără să se mai deplaseze la sediul instituției noastre, asigurații, după ce au completatuniunea europeana cererea, pentru procurarea cardului (http://www.cnas.ro/cjastm/page/card-european.html),  o pot trimite pe adresa [email protected] împreună cu actul de identitate. În  cazul studenților/elevilor  trebuie depusă și o copie a carnetului de elev/student vizat la zi. Pentru  minori, este necesară o copie după certificatul de naștere”, a declarat Victor Dumitrașcu, director general al CJAS Timis.

În primele cinci luni ale anului în curs, au fost depuse 5.143 de cereri pentru cardul european de asigurat. În aceiasi perioadă a anului trecut s-a înregistrat un număr de 6.092 de solicitări.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Cardul european de asigurat: cum se poate obține

  1. Bună ziua!!! Am o problema cu card european!!! Am fost la Cnas Timiș, sint în perfecta regulă, problema e ca mi se cere tot timpu card de sănătate Romanesc în România, fiind Insulin dependent deci as avea prioritate și obligativitatea medicilor sa ma înregistreze în România ca diabetica!!! Nu sint primita de nici un medic de familie, nu sint înregistrată la medicu specialist pt ca nu mi accepta cardu european cu formular E 106, lucrând într un stat european. Mi se cere card emis în România??? De ce nu se accepta card european, sint în regula sa verificat de la Casa Județeană Timiș, dar la Lugoj nu ma accepta nici un medic, nici specialistul???? Va rog un sfat, de 4 luni umblu și nu rezolv nimic,răspunsul specialistului când merg la lucru sa mi se de a de acolo insulina, tablete, lamele!!! De ce???? Mulțumesc pt înțelegere!!
     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *